Saláta hosszabbított a Slovannal

<p>A szlovák válogatott középhátvéd jól érzi magát a Slovanban, ezért nem is tárgyalt a külföldi kérőkkel.</p>

Saláta Kornél marad a pozsonyi Slovannál, a 31 esztendős, 40-szeres válogatott labdarúgó kétéves szerződést kötött a fővárosi klubbal.

„Boldog vagyok, hogy sikerült megállapodni a pozsonyi vezetőkkel, és aláírhattam az új szerződésemet, így a csapattal kezdhettem el a téli felkészülést. Már egy ideje tárgyaltunk a hosszabbításról, ezért gyorsan megegyeztünk. Érdeklődtek irántam Magyarországról, Lengyelországból és Törökországból, de a legfontosabb számomra az volt, hogy itt maradhassak, és folytathassam a Slovannál megkezdett munkát. Ezért nem is tárgyaltam a külföldi kérőkkel – mondta lapunknak Saláta, aki csapatkapitányként a fővárosiak valamennyi őszi tétmeccsét végigjátszotta. – Remek csapat és öltözői hangulat alakult ki a klubnál. Az is sokat nyomott a latban, hogy Ivan Vukomanovics vezetőedző ragaszkodott hozzám, hallani sem akart a távozásomról. Biztos vagyok benne, hogy nem lesznek gyökeres változások a keretben, és tavasszal jóval sikeresebbek leszünk, mint ősszel voltunk.”

A Slovan hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub stabilitása és a játékoskeret erősségének megtartása érdekében hosszabbított Salátával.

„Elégedettek vagyunk a fejleményekkel, ahogy a csapat el tudta kezdeni a téli edzéseket. Elköszöntünk azoktól a futballistáktól, akik nem hozták a várt szintet a pályán. És nagyon örülünk annak, hogy hosszabbítottunk Saláta Kornéllal, akivel már tárgyaltunk az elmúlt hetekben” – nyilatkozta ifjabb Ivan Kmotrík, a Slovan alelnöke.

„Örülök, hogy Saláta marad, hiszen az őszi idényben ő volt a legjobb játékosunk” – szögezte le Ivan Vukomanovics.

A garamkövesdi származású középhátvéd először 2009-től 2011-ig futballozott a Slovanban, majd az oroszországi légióskodást (Rosztov, Tomszk) követően 2014 nyarán tért vissza – fél évig kölcsönjátékosként Dunaszerdahelyen focizott –, és a szerződése december végén járt le.

Az égszínkékek már elküldték a dél-afrikai középpályást, Granwald Scottot, és a görög védő, Vaszileosz Pliacikasz szerződésének a felmondását is tervezik. Viszont szeretnék leigazolni a legutóbb Tomszkban futballozó cseh válogatott Lukáš Droppát, valamint honfitársát, Milan Kerbrt (Liberec).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?