Sport
Egy hónapja már az élvonalbeli csapattal gyakorol   - Matej Kalina/Plus Jeden Deň

Saláta felépült, de csak a Slovan-fakóban játszik

Szabó Zoltán

2018. április 18. 18:55

Saláta Kornél tavaly szeptemberi térdműtétje után hosszú kényszerpihenőre szorult. A 33 éves, negyvenszeres válogatott labdarúgó felépült sérüléséből, de egyelőre csak a pozsonyi Slovan III. ligás fakócsapatában jutott szóhoz. A garamkövesdi származású középhátvéddel beszélgettünk.

Már teljesen rendbejött?

Igen. Szerencsére a rehabilitáció során nem jött közbe semmi komplikáció, így január közepétől egyéni tréningeket végezhettem, és egy hónapja már teljes intenzitással az A csapattal gyakorolok.

A harmadik vonalbeli fakócsapatban tért vissza.

Nagypénteken a pozsonyivánkaiak ellen léptem először pályára a hosszú kényszerpihenő után, a meccs közben nem fájt a térdem, de elővigyázatosságból csak egy félidőt játszottam. Azóta még két bajnokit végigfociztam a fakóban.

Mikorra várható, hogy szóhoz jut az élvonalban?

Ez a vezetőedzőtől függ, aki eddig még nem nevezett Fortuna ligás meccsre. Vélhetően elégedett a védelem teljesítményével, csakúgy, mint a vezérkar. Amennyiben bizalmat kapok, mindent megteszek, hogy visszakerüljek a kezdőcsapatba.

Miként értékeli a Slovan tavaszi produkcióját?

Jól kezdtük az idényt, de aztán megtorpantunk, a csapat játéka meg sem közelíti a szezon elején mutatottat. Szerintem elfáradtak a játékosok, mert szinte minden meccsen ugyanazok a futballisták kaptak bizalmat. Pedig bő a keretünk… De bízom benne, hogy a bajnoki hajrára feltámadunk.
 

2018. március 18. 17:45

Kikapott a DAC a Slovantól

Mi döntött a nagyszombati rangadón, amelyet a Spartak 1:0-ra megnyert?

Az, hogy a hazaiak egyetlen kapura tartó lövése góllal végződött…

Mit szól ahhoz, hogy Šulla kapuson kívül rendszeresen tíz idegenlégiós alkotja a kezdőcsapatot?

Ebbe nekünk nincs beleszólásunk, a klubvezetők pedig egyértelműen a külföldi futballistákat favorizálják.

A csapattagok közül kikkel barátkozik?

Holman Dáviddal nagyon jóban vagyok, örülök, hogy a technikás magyar középpályás az együttes kulcsemberének számít. Rajta kívül a keret hat-hét szlovák játékosával barátkozom.

Gondolta volna, hogy a DAC öt fordulóval a zárás előtt a második helyen fog állni?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy igen. De abban biztos voltam, hogy az együttes ott lesz a felsőházban, és a dobogós helyezésekért fog küzdeni. Sokat segít a sárga-kékeknek a fantasztikus szurkolótáboruk, amely tizenkettedik játékosként űzi-hajtja a csapatot. Le a kalappal a dunaszerdahelyiek előtt, akik igazából a pontvadászat végére lendültek bele. Ha nyáron együtt marad a csapat, és jön egy-két erősítés, akkor jövőre akár a bajnoki címért is versenyben lehetnek.
 

2018. április 14. 18:56

Örömfoci a bajnok ellen, fél lábbal Európában a DAC

Jövőre a Slovan szeretne bajnok lenni, ifjabb Ivan Kmotrík klubalelnök többször leszögezte, hogy az egyesület centenáriumán, az új stadionban elsőséget akarnak ünnepelni.

Úgy legyen! Szerződésem 2019 végéig köt az égszínkékekhez, jó lenne 2008 (Petržalka) és 2011 (Slovan) után harmadszor is bajnokságot nyerni.

Rehabilitációja idején kapcsolatban volt a válogatott szövetségi kapitányával?

Ján Kozákkal beszélgettem a Slovan januári törökországi edzőtáborozása során. A kapitány elmondta, ha a ligában jól fogok játszani, akkor számolni fog velem. Én viszont szkeptikus vagyok, mert a nemzeti csapatban egymás után jönnek a tehetséges fiatalok.

Apropó, válogatott. Meglepte, hogy a dunaszerdahelyiek támadója, Erik Pačinda góllal és gólpasszal debütált a thaiföldi felkészülési tornán?

Pači a Fortuna Ligában hosszú ideje kiváló teljesítményt nyújt, rászolgált a címeres mezre. Első meccsén nem volt lámpalázas, bizonyította, hogy helye van a nemzeti együttesben.

Önnek ajánljuk