Saját nevelésű fiatalokra építenek Füleken

<p>A füleki futballisták jelenleg a hatodik helyen állnak a IV. liga déli csoportjában. Ondrej Václavík edző védencei a holnapi rangadón a feledieket fogadják. A hazaiak célja egyértelműen a három pont begyűjtése. Az 1908-ban alapított Füleki Torna Clubnál (FTC) nagy hangsúlyt helyeznek az utánpótlás-nevelésre.</p>

PR-CIKK

„Az elmúlt bajnokság nem úgy alakult számunkra, ahogy szerettük volna, még jó, hogy felnőttcsapatunk a pontvadászat hajrájában kivívta a bennmaradást. A nyáron az edzőcsere mellett döntöttünk, jó húzásnak bizonyult a korábban Ajnácskőn sikeresen tevékenykedő Ondrej Václavík szerződtetése – mondta Visnyai Attila, a sárga-kékek klubelnöke, aki két éve tölti be ezt a posztot. – Az együttes eddig hullámzó teljesítményt nyújtott, négyszer nyert, egyszer döntetlenezett és négyszer kikapott. Célunk, hogy a zömében saját nevelésű játékosokból álló csapatunk az első hat között végezzen. Alig várjuk már a felediek elleni derbit. Tavaly mindkét találkozó döntetlennel végződött, de biztosra veszem, hogy lelkes szurkolóink segítségével most megnyerjük a meccset.”

„Több ajánlatom is volt, jól döntöttem, hogy a fülekieket választottam, mert odaadó vezetők dolgoznak a klubnál, és a városban nagyon szeretik a focit. Védenceim teljesítményével nagyjából elégedett vagyok, ám játékunkon érződik, hogy nagyon fiatal, rutintalan csapatunk van – jelentette ki Ondrej Václavík, az FTC IV. ligás együttesének vezetőedzője. – Három 18 esztendős játékosnak állandó helye van a kezdőben, s az együttes átlagéletkora 21 év körüli. Ennek tudható be, hogy kiegyensúlyozatlan a teljesítményünk, a négy elvesztett bajnoki közül három esetben legalább döntetlent érdemeltünk volna. A nehéz meccseken már túl vagyunk, bízom benne, hogy vasárnap legyőzzük a feledieket.”

Dicséretet érdemel a Tóth Csaba által irányított fakócsapat, amely százszázalékos teljesítménnyel áll a területi II. osztály élén.

Füleken nagy hangsúlyt helyeznek az utánpótlásra, az ifjúsági együttest az egykori sikeres élvonalbeli csatár, a 41 éves Bari Jenő irányítja. „Korábban három évig a felnőtteket irányítottam, két esztendő alatt kétszer feljutva az V. ligából a III.-ba vezettem, és ott meg is tartottam az együttest. Az akkori vezetőség mégis leváltott – jegyezte meg keserűen a dunaszerdahelyi drukkerek egykori kedvence, aki a DAC mellett a nyitrai csapatban is lőtte a gólokat. – Egy hónapja a klubelnök kérésére elvállaltam a IV. ligás ifik irányítását. Nincs könnyű dolgom, mert nem valami erős ez a korosztály, és eléggé szűk is a keretünk. Alig várom már az idény végét, mert télen lesz idő összekovácsolni a gárdát.”

Az alma ezúttal sem esett messze a fájától, mert a 20 éves ifjabb Bari Jenő már oszlopos tagja a felnőttcsapatnak, a 11 éves öccse, Krisztián pedig a diákok között termeli a gólokat. A területi I. osztályban játszó ifjúsági B csapatot Felső Zoltán edző vezeti.

A tízezer lakosú városban nagyon büszkék a diákokra, a Tóth Ferenc (idősebb diákok) és Kósik Tibor (fiatalabb diákok) vezette együttesek a II. liga második helyén állnak. „Örülünk, hogy vannak tehetséges játékosok Füleken, akik rendszeresen gyakorolnak. Szombaton délben a listavezető detvai együttest fogadjuk, s ha nyerünk, átvesszük a vezetést a tabellán” – mondta Tóth Ferenc, aki 5 éve foglalkozik a diákokkal.

A legfiatalabbakkal Rákoš István foglalkozik, aki kapusedzőként és hangosbemondóként is tevékenykedik, s ő készíti a műsorfüzeteket is.

„Az említetteken kívül a klubban végzett áldozatos munkájáért dicséretet érdemel Keka Zdenek, Széplaky Imre, Ľubomír Šimkovič és ifj. Szako László – hangsúlyozta Visnyai Attila, az FTC elnöke. – Klubunk főszponzora a füleki önkormányzat, Jaromír Kaličiak polgármester szívén viseli az egyesület sorsát. Emellett több magánvállalkozó is besegít. A város közmunkásait alkalmazó VPS vezetői, Erdős Vince és Supper Zoltán is mindig készségesen segít nekünk.” (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?