Sagan jövőre végleg hegyikerékpárra vált

Sagan

Az idei szezon végén befejezi profi országúti kerékpáros-pályafutását a háromszoros világbajnok Peter Sagan.

A szlovák kerekes, aki csütörtökön ünnepelte 33. születésnapját, az argentin San Juanban zajló körverseny pénteki napján jelentette be, hogy a következő évben hegyikerékpárra vált, karrierjét pedig a tervei szerint a párizsi olimpián zárja le végleg, szintén régi-új sportágában.

Mindig is hegyikerékpáron akartam befejezni, mert úgy kezdődött minden. Fontos, hogy több időt tölthessek Marlon fiammal, és ne profi kerékpárversenyzőként álljak hozzá az élethez. Soha nem akartam 40–50 évesen is versenyezni. Ha Párizsban tudnám lezárni a pályafutásomat, az nagyon szép lenne – közölte Sagan, aki 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is világbajnok volt, de győzött többek között a flandriai és a Paris–Roubaix egynaposokon is.

Sagan hozzátette, a döntése nem jelenti azt, hogy a mostani évben már csak levezetne, sőt, egy kiskaput is nyitva hagyott. „A szurkolóim és a csapatom tagjai is megérdemlik, hogy időben tisztában legyenek vele, ez az utolsó évem országúti kerékpárosként. De ha jövőre hegyikerékpárra váltok, akkor is ellátogathatok akár egy-egy országúti versenyre is, a World Touron kívül – mondta Sagan.

A Tour de France-on pályafutása során 12 szakaszt nyert, diadalmaskodott két Giro d'Italia-etapon, valamint négy Vuelta a Espana-szakaszon. 2008-ban junior vb-győztes volt hegyikerékpárban, s azt követően váltott az országúti versenyzésre. (TASR, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?