Sagan a nagy esélyes

<p>Jövő pénteken kiderül, ki lett az újságírók szavazatai alapján az év sportolója Szlovákiában. Az egyéni kategóriában Peter Sagan a legnagyobb esélyes, a csapatok között viszont minden eddiginél kisebb különbség döntött.</p>

Az Év sportolója-ankéton idén 102 újságíró adta le voksát, 43 egyéni sportolóra és 17 csapatra érkezett szavazat. „Ez átlagosnak mondható, ami kicsit meglepő, hiszen minél gyengébb egy év, annál több sportoló kap szavazatot. A 2013-as év pedig nem volt túl sikeres a szlovák sport számára, hiszen mindössze két olimpiai számban szereztek versenyzőink világbajnoki érmet” – nyilatkoza Ľubomír Souček, aki a Sportújságírók Klubja nevében összesítette az eredményeket. Az említett két vb-érmes közül csak egy szerepel a legjobb tíz között: a vízi szlalomos Alexander Slafkovský, aki C1-ben második lett a világbajnokságon (s tagja volt a három legjobb csapat közé bekerült 3xC1-es hajórajnak is, amely első lett a vb-n és az Eb-n is). A C2-ben vb-bronzérmes Peter és Ladislav Škantár némi meglepetésre hiányzik a tízes listáról. Az már biztos, hogy címvédés nem lesz – a tavaly győztes Zuzana Štefečeková és a szlovák jégkorong-válogatott ugyanis nincs ott a legjobbak között. A legjobb egyéni sportoló idén a következő jelöltek közül kerül ki: Marek Hamšík (labdarúgás), Michal Handzuš (jégkorong), Marián Hossa (jégkorong), Zdeno Chára (jégkorong), Ivan Jakeš (motorsport), Anastasia Kuzmina (biatlon), Peter Sagan (kerékpározás), Alexander Slafkovský (vízi szlalom), Matej Tóth (atlétika), Veronika Zuzulová (alpesi sí). A legnagyobb esélyes a tavalyi második helyezett Sagan, aki a világranglista 4. helyén zárta az évet, s idén 22 szakaszgyőzelmet aratott (ebből egyet a Tour de France-on). A csapatok kategóriájában a kassai Good Angels kosaraslányai, a már említett 3xC1-es hajóraj és szlovák női teniszválogatott került a legjobbak közé. „Minden eddiginél kisebb különbség, csupán 2 pont döntött az elsőségről. Egy utolsó percben érkezett szavazólap még megváltoztathatta volna a verseny kimenetelét. Jött is két lap már a határidő lejárta után, amiket már nem számolhattam be, de egyébként azok sem változtattak volna a végeredményen” – tudtuk meg Součektől. Az ankéton szlovákiai magyar sportolókra is érkeztek szavazatok, a sportlövő Varga Erik az egyéni kategóriában a 15. helyen zárt, a Marek Krajčovič, Matej Michálek, Jakubík Gábor, Demin Viktor összeállítású kajaknégyes pedig a negyedik lett a csapatok között. (bt)    
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?