Rybáriková folytathatja, Babos nem

Pályafutása során először jutott az Australian Open női egyesének 3. fordulójába Magdaléna Rybáriková.Melbourne. A szlovák teniszező a legjobb 32 közé kerülésért a a belga Kirsten Flipkent verte fordulatos meccsen 6:4, 0:6, 6:2-re.

Pályafutása során először jutott az Australian Open női egyesének 3. fordulójába Magdaléna Rybáriková.

Melbourne. A szlovák teniszező a legjobb 32 közé kerülésért a a belga Kirsten Flipkent verte fordulatos meccsen 6:4, 0:6, 6:2-re. A találkozón nem volt hiány a mindkét játékos által kedvelt nyesésekből, Rybáriková azonban egy remek taktikai húzást is bemutatott. A nyert játék nélkül elvesztett második játszma után rövid időre az öltözőbe sietett, s visszatérve mintha kicserélték volna. 5:0-ra elhúzott, és innen már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

„A második szett végét inkább kiengedtem, és a harmadik elejére koncentráltam. Az volt a kulcsfontosságú, hogy ott megnyertem az első két játékot – szögezte le Rybáriková, aki a harmadik fordulóban az ukrán Katerina Bondarenkóval találkozik. – Nem lepett meg, hogy legyőzte az orosz Pavljucsenkovát. Jól ismerem, kellemetlen ellenfél, sokáig játékban tudja tartani a labdát. Nagy harc lesz.”

Babos Tímea is háromszettes csatát vívott a melbourne-i második fordulóban. Ő is és a világranglistán 39. spanyol Carla Suárez Navarro is hullámzóan teljesített az első két játszmában, a harmadikban viszont Babos 4:0-ig egyáltalán nem találta a ritmust, riválisai hibái ellenére sem. Így 6:4, 2:6, 6:2-re kikapott, és búcsúzott az egyes küzdelmeitől.

„Nagyon sajnálom a mai mérkőzést. Az elején hibáztam, amikor a bréklabdáknál nem voltam agresszívabb, azt követően viszont ellenfelem szinte hibátlanul játszott. A második szettben küzdöttem, ahogyan csak bírtam. Ellenfelemnek is voltak lehetőségei, de sikerült egyenlítenem. A döntő felvonás elején megremegett kicsit a kezem, s ez döntőnek bizonyult – nyilatkozta Babos saját honlapjának.” (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?