Rózsahegyi bravúr Bergenben

Ahogy az első meccsek alapján várható volt, a két magyar csapat közül a Videoton maradt állva a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjében.

Ahogy az első meccsek alapján várható volt, a két magyar csapat közül a Videoton maradt állva a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjében. A szlová-kok közül meglepetésre csak a rózsahegyiek lesznek ott a harmadik fordulóban.

Hiányzott a hit

A Ferencváros 4:2-es hazai veresége után idegenben is 3:1-es vereséget szenvedett a dán Midtjylland ellen. Bár Thomas Doll mindig rotálja a védőket, ezúttal a sok sérült miatt a szokásosnál is jobban felforgatott hátvédsor stabilitása mellett – amelyben Gera Zoltán és a szintén középpályás Csernik Kornél is helyet kapott – az intenzívebb támadások is hiányoztak a Fradi részéről. „Sokkal bátrabban nekik kellett volna ugranunk, sokkal bátrabban kellett volna támadnunk. Ha nyomás alá helyezzük őket, akkor jobb lett volna a játékunk” – ismerte el önkritikusan Bőle Lukács, az FTC játékosa.

A nagyok mások

A Videoton jóval kényelmesebb helyzetből várhatta az észt Nomme Kalju elleni visszavágót az idegenbeli 3:0-s siker után. „Kicsit úgy éreztem, hogy a játékosok éppen annyit adtak ki magukból, ami elég volt a továbbjutáshoz. Egy nagycsapatnál viszont nem szabad így játszani, ennek nem ez a módja” – feddte meg védenceit az 1:1-re végződött meccs után Marko Nikolics, a székesfehérváriak edzője, aki a második félidőben a 19 éves Szabó Bencének is lehetőséget adott, így a fiatal középpályás hamarabb debütált a nemzetközi kupaporondon, mint az NB I-ben. A Vidire a következő körben a francia Bordeaux vár.

Jönnek Rooney-ék

Kevesen hitték, hogy a rózsahegyiek 1:0-s hazai vereség után Bergenben kiharcolják a továbbjutást. Pedig így történt, Norbert Hrnčár védencei taktikus játékkal 2:0-ra nyertek. „Fantasztikusan játszott az egész csapat, az albán Kristi Qose volt a mezőny legjobbja, akinek a fejesével megszereztük a vezetést. Dalibor Takáč is remekelt, sarokrúgása után született az első gólunk, a második előtt pedig vele szemben szabálytalankodtak – jelentette ki Dušan Tittel, az MFK sportigazgatója. – Teljesen megérdemelten nyertünk, és alig várjuk már, hogy az Evertonnal találkozzunk. Már most hatalmas az érdeklődés a Rooney-ék elleni meccs iránt”. Egy biztos, augusztus harmadikán futballünnep lesz Rózsahegyen.

Mérges az edző

Kettős vereséggel esett ki a Slovan a Lyngby ellen, a pozsonyi 0:1 után Dániában 2:1-re kapott ki. A visszavágón kulcsfontosságúnak bizonyult Vittek 8. percben kihagyott büntetője. Ezután a hazaiak fél óra alatt 2:0-ra elhúztak, és azt a luxust is megengedhették maguknak, hogy ők is kihagytak egy tizenegyest. „Jól kezdtünk, de elpuskáztuk a helyzeteket, hátul pedig elemi hibákat vétettünk, amiért gólokkal fizettünk. Ez a csapat jelenleg nem érett a nemzetközi kupaporondra, az átigazolási időszak végéig minőségi játékosokkal kell erősítenünk. A dániai meccs is reálisan megmutatta az erőviszonyokat, jobb együttessel szemben véreztünk el” – értékelte a mérkőzést Ivan Vukomanovics, a Slovan vezetőedzője. Az égszínkékeknek tavalyhoz hasonlóan az EL-selejtező második fordulója jelentette a végállomást.

Veszélytelenek

Hiába bizakodtak az izraeli visszavágó előtt a trencséniek, a hazai 1:1 után sima 2:0-s vereséget szenvedtek a Bnei Yehuda otthonában. Az első félidőben fölényben játszott a szlovák csapat, de összességében kevés helyzetet dolgozott ki. „Természetesen csalódott vagyok a kiesés miatt, mert nagyon szerettünk volna a következő körben a Zenittel játszani. Úgy tűnt, ha reggelig focizunk is, akkor sem tudtunk volna a hálóba találni” – mondta Martin Ševela, az AS szakvezetője a klub honlapjának. „Sajnáljuk az elszalasztott lehetőséget. Sajnos, végig veszélytelen volt a támadójátékunk, gól nélkül pedig nem lehet továbbjutni” – szögezte le Adrián Chovan, a trencséniek kapusa. (sz.z., ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?