Rövidpályás úszó Eb - Hosszú és Cseh harmadik aranya

Budapest/Chartres |

<p>Hosszú Katinka 100 méter vegyesen, Cseh László pedig 200 méter pillangón gyarapította éremkollekcióját egyformán arannyal szombaton, a franciaországi rövidpályás úszó Európa-bajnokság harmadik versenynapján.</p>

A 25 méteres medencében zajló chartres-i kontinensviadalon előbb a bajaiak úszója hagyta maga mögött összes döntőbeli vetélytársát, és szerezte meg - a 200 vegyes és a 200 pillangó Európa-bajnoki címe mellé - a legrövidebb vegyes elsőségét is 58.83 másodperces időeredménnyel. Ugyanitt a csütörtökön 200 vegyesen Eb-bronzérmes Jakabos Zsuzsanna másodikként ért célba (59.15).

    Cseh László, a Kőbánya SC klasszis versenyzője a két hosszabbik vegyesszám - a 200 és a 400 méter - megnyerését követően a nyolc uszodahossznyi pillangózásban parádézott. A táv első felében kivárt, majd nagyszerű hajrával simán győzött 1:52.11 perces remek idővel, pályafutása 16. rövidpályás Eb-aranyérmét is kiérdemelve. A finálé másik magyarja, Biczó Bence 1:53.64-gyel a negyedik lett.    Hosszú szombaton még egy hetedik helyet is szerzett, a vegyesfinálé felvezetéseként a 400 méter gyors döntőjében, ahol minden megerőltetés nélkül tudta le a távot 4:05.02 perc alatt. A győzelmet 3:54.85 perccel, a franciaországi Eb első világcsúcsával a hazaiak képviselője, Camille Muffat szerezte meg.    A férfiaknál az 1500 méteres gyorsúszásban Rákos Patrik hatodikként végzett (14:49.87), a délelőtti selejtezőben rajtolt Kis Gergőnek a teljesítménye (15:22.39) pedig összesítésben a 17. helyhez volt elég.    Az elődöntők is hoztak magyar részsikereket: 100 méter háton a nyitónapon 200 méteren ezüstérmes Bernek Péter 51.62 másodpercet repesztve negyedikként jutott be a vasárnapi döntőbe, Jakabos pedig - a vegyesezüst után nem sokkal - 100 méter pillangón igazolta felkészültségét, ugyanis 58.29 másodperces eredményt produkálva ötödikként került be a legjobb nyolc közé. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?