RÖVIDPÁLYÁS ÚSZÓ-EB

Antwerpen. Remek eredmények születtek a rövidpályás úszó Európa-bajnokság nyitónapján A svéd Emma Igelström 30,56 mp-cel beállította a világcsúcsot 50 m női mellen. Igelström ideje ugyanakkor Európa-csúcs, az angol Zoe Baker múlt vasárnap Melbourne-ben úszott 30.61 mp-ces eredményét javította meg.

Antwerpen. Remek eredmények születtek a rövidpályás úszó Európa-bajnokság nyitónapján A svéd Emma Igelström 30,56 mp-cel beállította a világcsúcsot 50 m női mellen. Igelström ideje ugyanakkor Európa-csúcs, az angol Zoe Baker múlt vasárnap Melbourne-ben úszott 30.61 mp-ces eredményét javította meg. A nők között még egy Európa-rekord született. A cseh Ilona Hlaváčková 100 m háton a középdöntőben 58,59 mp-cel hét századdal túlszárnyalta az eddigi rekordot. Kitett magáért Martina Moravcová, megnyerte a 100 gyors előfutamát (53,95), a középfutamból a negyedik idővel (54,02) jutott a mai döntőbe. Miroslav Machovič új országos csúcsot ért el 200 háton (1:56,85), de ez sem volt elég a fináléba jutáshoz.

Magyar szempontból felemásra sikeredett a rajt, a 100 m pillangón, illetve 200 m háton induló Gáspár Zsolt, s Bodrogi Viktor egyformán 11. lett az előfutamok során. Előbbi folytathatta, utóbbi viszont kiesett. Gáspár végül nyolcadikként került a mai fináléba. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?