Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Heidum elődöntős 1000 méteren

Debrecen |

<p>Heidum Bernadett bírói döntéssel elődöntőbe jutott 1000 méteren vasárnap a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság zárónapján.</p>

A Főnix Csarnok több mint 2000 fős közönsége Keszler Andrea, Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor selejtezős búcsúja után már csak Heidumnak tapsolhatott, aki nehéz ellenfelekkel, kínai, japán, holland és kanadai riválisokkal került össze a negyeddöntős futamában.

    A rajt gond nélkül lezajlott, az első kör után azonban a kanyarban a japán elesett, így már csak négyen maradtak az első két, továbbjutást érő helyre. Heidum igyekezett taktikusan versenyezni, sőt, a hajrához közeledve - némi meglepetésre - megelőzte a kétszeres olimpiai bajnok kínait, de a holland és kanadai riválisával már nem bírt, harmadikként ért célba.     A versenybírók azonban utólag megbüntették és kizárták a kanadai Marianne St-Gelais-t, mert úgy látták, hogy a futam elején ő lökte ki a japán Ajuko Itót, ez pedig azt jelentette, hogy Heidum bekerült a legjobb nyolc közé, ahol 13.57-kor szólítják ismét a jégre. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?