RÖVIDEN

Bombariadó az Igazságügyi Palotában
Pozsony. Ki kellett üríteni a rendőröknek tegnap a pozsonyi Igazságügyi Palotát, mert valaki betelefonált, hogy bombát helyezett el az épületben.

Bombariadó az Igazságügyi Palotában

Pozsony. Ki kellett üríteni a rendőröknek tegnap a pozsonyi Igazságügyi Palotát, mert valaki betelefonált, hogy bombát helyezett el az épületben. A telefon után azonnal megszakították az összes ott folyó bírósági tárgyalást, s mindenkinek el kellett hagynia az épületet, de a pincében lévő börtönből a rabokat nem szállították el. Az épületben nem találtak bombát, a telefonálóról csak annyit lehet tudni, hogy egy bazini nyilvános fülkéből hívta fel a rendőrséget. (SITA)

Tízmilliós segítség Irakba

Pozsony. Orvosságot, egészségügyi eszközöket, halkonzerveket, pokrócokat, cipőt, melegítőt küld Szlovákia Irakba. A miniszterek tegnap csaknem tízmilliót hagytak jóvá e célból. Az Irak rendbehozataláról szóló madridi konferenciára azonban Eduard Kukan mégsem konkrét pénzügyi ajánlattal megy. A külügyminiszter szerint Szlovákiától nem azt várja a világ, hogy pénzbeli segítséget nyújtson Irak felújításához, hanem hogy lehetőségeihez mérten ajánljon fel valamilyen segítséget és kapcsolódjon be bizonyos programokba. Kukan szerint például műszaki tanfolyamokat vagy más iskolázásokat szervezhetnénk. (sza)

Védelmükbe vették a Domino Fórumot

Pozsony. Nyolc szlovák és cseh sajtótermék főszerkesztője közös nyilatkozatában felháborodással vette tudomásul a bírósági döntést, mely alapján a Domino Fórum hetilapnak egymillió koronás kártérítést kell fizetnie Ivan Lexának, mivel „a legismertebb szlovák gazembernek” titulálta az SIS volt igazgatóját. A Szabad Európa Rádió, a Sme, a Pravda, a Respekt, a Cseh Televízió, A Lidové Noviny, a Hospodářske noviny és a Týden vezetői szerint a drákói szigorral meghozott büntetés szét akarja verni a független sajtót és meg akarja félemlíteni az újságírókat. A felhíváshoz az Új Szó is csatlakozott. (SITA, ú)

Ne adják el a színházépületet!

Pozsony. A parlament kulturális bizottsága azt javasolja a kormánynak, vonja vissza korábbi döntését a Szlovák Nemzeti Színház befejezetlen épületegyüttesével kapcsolatban, mely alapján a szakminiszternek november végéig elő kellene készítenie annak eladását. Ivan Mikloš pénzügyminiszter a bizottság előtt kifejtette, sokkal több értelme lenne a régi színházakat felújítani, mint az újat csak állami pénzből befejezni. Az ülésen a színészek nevében Peter Dvorský kissé ironikusan megjegyezte, ők már 19 éve várnak az új nemzetire, így nem sürgetnek senkit, a lényeg, hogy végül elkészüljön. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?