„Ronaldo minden mozdulatát gyakorolnám”

Ösztönös tehetség – állítja Gera Zoltánról szinte mindenki a magyar labdarúgásban. Egyetért ezzel Lothar Matthäus szövetségi kapitány is, aki miután a Wales elleni találkozón neki adta a csapatkapitányi szalagot, a brazilok ellen is kulcsszerepet szán a Ferencváros futballistájának.

Ösztönös tehetség – állítja Gera Zoltánról szinte mindenki a magyar labdarúgásban. Egyetért ezzel Lothar Matthäus szövetségi kapitány is, aki miután a Wales elleni találkozón neki adta a csapatkapitányi szalagot, a brazilok ellen is kulcsszerepet szán a Ferencváros futballistájának. Gerával többek között Ronaldóékról, a Balaton elleni súlyos vereségről, az Újpest elleni derbikről és a tévéközvetítések árnyoldalairól beszélgettünk.

Kibékült már a délelőtti bajnokikkal?

Ki nem állhatom őket. Álmosító, lehangoló délelőtt futballozni, van olyan játékos, aki fel sem ébred teljesen. Még edzeni is jobb délután, a meccseknek pedig este, villanyvilágítás mellett van igazán hangulatuk.

Hogyan éli meg, hogy Pintér Attila lényegesen hangosabban irányítja az együttest, mint elődje, Garami József?

Attila valóban gyakran kiabál az edzéseken is, ami eleinte furcsa volt egy kicsit. Viszont nem gondoltam volna, hogy szakmailag ennyire felkészült.

A Balatontól elszenvedett súlyos hazai vereséget követően kemény kritikát kaptak edző-jüktől?

Nem, inkább higgadtan elemezte a történteket, mivel tudta ő is, hogy számunkra elég megrázkódtatás volt a szerdai vereség. Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, ám elhibáztuk a helyzeteinket, Kiss Gyuri kiállítása után viszont a második félidőben nagyon visszaestünk, ráadásul nekünk semmi sem jött össze, a siófokiaknak azonban szinte minden.

Meglepődött, amikor Wales ellen önt jelölte csapatkapitánynak Lothar Matthäus?

Meg bizony, azt hittem, az ötvenedik válogatottságát ünneplő Lisztes Krisztián kapja a karszalagot. Feldobott ez a bizalom, főként, hogy Matthäus azt mondta, vezérszerepre számít tőlem.

Milyen embernek ismerte meg a szövetségi kapitányt?

Kifejezetten jó fej, sokat beszélget velünk, s egyáltalán nem érezteti az öltözőben a pályán elért korábbi sikereit.

Hogyan éli meg a népszerűséget, például azt, hogy az autóbuszok hátuljáról is gyakran a saját arca tekint vissza önre?

Nem foglalkozom ilyesmikkel, még akkor sem, ha sokan megismernek az utcán, rám köszönnek, vagy autogramot kérnek.

Azért a gyepen nyilván érzi, hogy kiemelten kezelik, olykor túlzottan keményen is.

Valóban így van ez, de erre már korábban is felkészültem. Amire viszont nem lehet felkészülni, azok az alattomos, hátulról történő szabálytalanságok.

Mire véli, hogy évek óta egyre kevesebb néző látogatja az NB I-es meccseket?

Ez nyilván a színvonal csökkenésével van kapcsolatban, viszont az Újpest elleni rangadók mindig élményszámba mennek. Örülünk, hogy bekerültek a legjobb hat közé, s bárcsak mindig a lilák ellen játszhatnánk.

Mennyire várja a brazilok elleni fellépést?

Nagyon, Ronaldo játékától például el vagyok ájulva, sajnálnám, ha mégsem játszana ellenünk. Legszívesebben Ronaldo minden mozdulatát gyakorolnám, és bár ez nem lehetséges, azért igyekszem ellesni egy-két trükköt tőle. Mindenesetre csapattársamat, Leandrót már megkértem, mindenképpen tanítsa meg nekem portugálul, hogy cseréljünk mezt. Tisztelet ide, csodálat oda, azért nagyon szeretnénk megszorítani Roberto Carlosékat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?