Ronaldo egy ideig nem játszhat

Madrid |

<p>A hétközi forduló után csak egyetlen napra, pénteken maradnak élvonalbeli futball nélkül a spanyol drukkerek: szombattól hétfőig már a 27. bajnoki kör meccsei kínálnak újabb szurkolási lehetőséget.</p>

A bajnoki címvédő, a Real Madrid előtt hét ponttal vezető FC Barcelona hívei - a valenciai, nem könnyű, de végül csak kiküzdött győzelem (0-1) után - ezúttal kevésbé feszült mérkőzésre számíthatnak, merthogy kedvenceik hazai pályán, a 15. helyezett Zaragozával, Pintér Ádám csapatával találkoznak, s leginkább csak sikerük mértéke tűnik kérdésesnek. A találkozó nagy hiányzójának ígérkezik Pep Guardiola, mivel a Barca vezetőedzője porckorongsérvvel bajlódik, s orvosai nem javallják neki a "kispados pihenést".
Nem rejt magában különösebb kockázatot a Real Madrid santanderi vizitje sem, a királyi gárda - az utolsó előtti Málaga 7-0-s "szétzúzása" után - magabiztosan várhatja cantabriai fellépését a 12. pozíciót elfoglaló Racing otthonában. Az ezúttal háromszor is eredményes - és ezzel a góllövőlistán a 27 találatnál járó Barca-sztárt, az argentin Lionel Messit eggyel megelőző - portugál Cristiano Ronaldo viszont izomsérülést szenvedett a csütörtöki meccsen. A pénteki orvosi vizsgálatot követően a fővárosi klub honlapján azt adta hírül, hogy a támadó nem játszhat a vasárnap esti összecsapáson, és 10-15 napos pihenőre kényszerült.
A Valencia - amely veresége dacára a harmadik, bár minimálisra zsugorodott az előnye a Villarreallal szemben - a Mallorca ellen javíthat, a Primera División másik magyarját, Vadócz Krisztiánt foglalkoztató, 16. Osasuna pedig kiesési rangadót vív a hovatovább végveszélyben levő, nálánál 3 ponttal kevesebbet gyűjtött Málagánál.

Primera División, 27. forduló:
szombat:
Real Mallorca-Valencia 18 ó   
FC Barcelona-Real Zaragoza 20   
Atlético Madrid-Villarreal 22

vasárnap:
Hércules-Almería 17 ó   
Levante-Espanyol 17   
Málaga-Osasuna 17   
Sporting Gijón-Getafe 17   
Athletic Bilbao-Sevilla 19   
Racing Santander-Real Madrid 21   

hétfő:
Deportivo La Coruna-Real Sociedad 21

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?