Riszdorferék dupláztak

Szeged. A hazai versenyzők szerepeltek a legsikeresebben a szegedi kajak-kenu Világ Kupa-versenyen: 12 arany-, 6 ezüst- és három bronzérmet szereztek.

Szeged. A hazai versenyzők szerepeltek a legsikeresebben a szegedi kajak-kenu Világ Kupa-versenyen: 12 arany-, 6 ezüst- és három bronzérmet szereztek. Jól szerepeltek a szlovákiai versenyzők is, a kétszeres világ- és Európa-bajnok Riszdorfer Richárd, Riszdorfer Mihály, Vlček Erik, Juraj Bača összeállítású kajak négyes az 500 és az 1000 m-en is fölényesen győzött. „Fantasztikusan ment az egység, a riválisok csak fél távig bírták velük tartani az iramot” – mondta Pavel Blaho, a szlovák válogatott edzője. „Maximálisan elégedettek vagyunk, nem is figyeltünk a riválisokra, saját magunk tempóját diktáltuk. Csak a hajrában vettem észre, hogy hatalmas fölénnyel vezetünk” – nyilatkozta Riszdorfer Mihály.

A hétvégi viadal nehézségét többek között az jelentette, hogy nemzetenként két-két hajó indulhatott. Ennek megfelelően óriási mezőny gyűlt össze, több mint 500 kajakos és kenus indult. A nők mezőnyében valamennyi versenyszámban magyar győzelem született.

Érdekesebb eredmények, 1000 m – férfi K1: 1. Larsen (norvég),... 5. Erban (szlovák); C1: Dittmer (német),... 7. Páleš (szlovák); K2: Kammerer, Veréb (magyarok),... 7. Nemec, Tarr (szlovákok).

500 m, férfiak, K1: 1. Vereckei (magyar); C1: 1. Dittmer.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?