Rimaszombati és somorjai remi

Rimaszombat |

<p>Az idegenben korábban pont nélküli Haniskát sem tudta legyőzni a sereghajtó rimaszombati csapat a II. labdarúgóliga keleti csoportjában. A hazai siker a hosszabbításban úszott el, a meccs 1:1-gyel végződött.</p>

Mindent vagy semmit. Ezzel a jelszóval várták a mérkőzést a keleti csoportban utolsó helyen álló rimaszombatiak, akik számára a Haniska ideális ellenfél lett volna a felzárkózásra. Ha győztek volna ellenük, akkor pontszámban beérték volna őket a táblázaton.

A hazaiak domináltak, sokkal többször lőttek (még ha általában nem is kapura), a vendégek ritkán jutottak át a felezővonalon. Az első félidőben szöglet után a csapatkapitány Petrán háromszor is helyzetbe került, de fejjel és lábbal sem találta el a kaput.

„Tudtuk, hogy a rimaszombatiak legveszélyesebb játékosa és legfontosabb kulcsembere Petrán, figyelmeztettem is a játékosokat, hogy rögzített helyzetek után ne engedjék őt a labda közelébe, de az első félidőben ezt egyáltalán nem tudták megoldani“ – mondta már a lefújás után Roman Berta, a Haniska vezetőedzője.

A szünetben azonban használt a fejmosás, mert fordulás után Petrán már sokkal kevesebb alkalommal került helyzetbe. Nagyjából húsz perccel a lefújás előtt kisebb dulakodás alakult ki a pálya közepén, Maník megütött egy hazai játékost, Szpaszojevics negyven métert sprintelt a tett színhelyére, és ő is dulakodni kezdett. Az eredmény: két piros lap. A hazaiak sportigazgatója és csapatvezetője, Domik Attila idegesen magyarázott a bírónak, őt is elküldték a kispadról.

A 84. percben a rimaszombatiak jó szögből szabadrúgáshoz jutottak, a vendégek kapusa ráadásul nem is jól állította fel a sorfalat, amelynek így mindkét oldalán maradt a kapuig vezető rés. Morháč és Vargic állt a labda mögé, végül utóbbi lőtte el, és szépen a bal alsó sarokba csavart – 1:0.

Mégsem született meg a rimaszombatiak első győzelme a szezonban, mert az ötperces hosszabbításban (amely indokolt volt, a piros lapok és ápolások miatt is sokat állt a játék) egy jobboldali beadásra Olejník kapus kimozdult, aztán visszatáncolt, Silva Santos pedig berobbant, és egyenlített – 1:1.

A hazai játékosok a hármas sípszót követően a fűre rogytak, néhányan még tíz perccel a meccs után sem voltak képesek összeszedni magukat.

Az elkeseredettség érthető, az újabb hazai pontvesztés után ugyanis egyre reménytelenebbnek látszik a rimaszombatiak sorsa. Az egyik fő probléma a fegyelmezetlenség: az első hat fordulóban a gömöriek már négy piros lapot szedtek össze!

„Ez érthetetlen, meg fogjuk büntetni ezeket a játékosokat. Nem tudom, mi történik ilyenkor a fejükben” – dühöngött Danyi László, a rimaszombatiak vezetőedzője.

A sorozatos gyenge eredmények miatt a klubban feszült a légkör, a nézeteltérések (például, hogy kit is kellene becserélni egy adott pillanatban) is komoly problémává dagadhatnak.

A rimaszombatiakra most két idegenbeli mérkőzés vár, Iglón és a Lipany otthonában, ám nem sok jóra számíthatnak, mivel idegenben utoljára két és fél éve tudtak nyerni.

Újabb remi Somorján

2:2-es döntetlent értek el hazai pályán a nagyszombati B csapat ellen a II. labdarúgóligában az újonc somorjaiak, akik zsinórban immár harmadszor remiztek. 

A hazai kék-fehérek a huzamosabb ideje tartó sérüléséből lábadozó Pončák és az egy hete izomhúzódást szenvedett Mezovský nélkül indultak csatába, amely kezdettől fogva látványos, helyenként színvonalas játékot hozott. A somorjaiak nagy iramot diktáltak és már a 2.percben Maximiniano lövését a védők a gólvonalról kotorták ki. A mezőnyfölény a 23.percben érett be, amikor Peterson csavart lövése a bal felső sarkot pókhálózta ki – 1:0. Nem sokkal ezután Maximiniano mindenkit lerázott, elhúzta a labdát a hálóőr mellett is, de talán még a kapufát is ki akarta cselezni, így aztán a labda a lábáról az alapvonalon túlra gurult. Ezután a játékvezető megkönyörült a vendégeken, mert az első fél óra végén Ujlaky műesését szabadrúgással jutalmazta. A rosszul felállt sorfal mellett Privat Yao 17 méterről a hálóba tekert – 1:1. 

A szünet után a somorjaiak lendületét a végig bizonytalanul játszó Edginton törte meg, aki senkitől sem zavartatva nagyszombati ellenfelének passzolt, Privat Yao pedig ismét góllal köszönte meg a váratlan ajándékot – 1:2. A kékfehérek ideges, egyre több hibával tarkított játéka láttán vérszemet kaptak a nagyszombatiak. Akár növelhették volna az előnyüket, de Hajdúch többször is bravúrral mentett. A hajrára aztán megrázták magukat a hazaiak, akik Lucas találatával egyenlítettek a 78. percben – 2:2, de a győzelmet a taktikusan játszó ellenfelükkel szemben már nem tudták kicsikarni, holott az első félórában többgólos vezetést is szerezhettek volna.

(Bőd Titanilla, Szilvássy József)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?