Remekelt a pozsonyeperjesi fociutánpótlás

Pozsonyeperjes.

Pozsonyeperjes. A Kis-Duna mindkét partján elterülő, csupán 1500 lelket számláló csallóközi település utánpótlás-korosztályú futballistái idén sikert sikerre halmoztak.

Az U11-es korosztály Nagymegyeren területi bajnokságot nyert, az U13-asok pedig hazai környezetben második helyen végeztek a pontvadászat kicsúcsosodását jelentő négyes tornán. Mindkét alakulat télen is a legjobbak közé tartozott a Nyárasdon rendezett korosztályos terembajnokságokon. „Valójában a helyi alapiskola diákjai, köztük a dunatőkési gyerekek alkotják a két kollektívát. Csupán a felnőttek csapatának pozsonyeperjesi származású trénere, Győri Zsolt fia kivétel. Négy évvel ezelőtt kezdtük el az utánpótlás-korosztály tudatos képzését. Az első másfél évben csupán az edzésekre és az erősebb csapatok elleni felkészülési mérkőzésekre összpontosítottunk. Amikor már láttuk értelmét, a bajnokságba is bejelentkeztünk. Idén, ahogy ezt a bajnokságban elért eredményeink is igazolják, már beérőben volt a munkánk gyümölcse – ecsetelte távirati stílusban a kezdetektől napjainkig megtett utat Fucsek Szilveszter, a pozsonyeperjesi Palas futballklub elnöke, aki az edző és szülők szerepét is méltatta. – Az egykori élvonalbeli gólvágótól, Tomaček Lászlótól sokat tanulhatnak a focistapalánták. A gyakorlások intenzívek, a tréner nagy súlyt fektet a fegyelemre. A két korosztály – tizenheten-tizennyolcan vannak – együtt edz, s a fiatalabbak legjobbjai olykor az U13-asok bajnoki meccsein is játékba kerülnek. Nem mindenáron a pontokat, a győzelmeket hajszoljuk, elsősorban a játékosságra, a játék örömére törekszünk.”

Kezdetben ugyan a szülők is bele-beleszóltak a szakmai munkába, de csakhamar belátták, hogy ez nem az ő feladatuk. Hasznosabbak az utaztatások bebiztosításánál, a tornák szervezésénél. „Nagy szerepet játszottak abban, hogy télen Podbrezován edzőtáborozhattunk. A községi önkormányzat is a segítségünkre van, a felszerelést, a labdákat a polgármesteri hivataltól kapjuk. Köszönet érte – fogalmazott a tisztségviselő, akitől azt is megtudtuk, hogy védenceik rangos nemzetközi tornákon is csatasorba állnak. – Szeretnénk, ha a jobb képességű játékosok, együttesek elleni meccseken sokat tanulnának, egyben felmérnék, hogy hol is tartanak a fociábécé elsajátításában. Természetesen új élményekkel is gazdagodnának. A közelmúltban az U11-es Prešovban, a Cordial Cupon szerepelt. A mieink ugyan megfizették a tanulópénzt, több gólzáporos vereség is tarkította bemutatkozásunkat, de nem ez volt a lényeg. Somorján pedig az U13-as alakulatunk 17 csapat közül a Ferencváros, a DAC és a Malacky mögött a negyedik helyen zárt. Ezekben a napokban az U13-as csapatunk három futballistája szerepel a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség mezében a nagyszabású kaposvári ifjúsági tornán. Reméljük, a kezdők és a fiatalabb diákok legjobbjai egykor majd a felnőttek mezében is igazolják tehetségüket.”

A klubelnök a felnőttekre is büszke lehet. A Győri Zsolt edző vezette pozsonyeperjesiek ugyanis a 3. helyen zártak a dunaszerdahelyi területi bajnokság AG Sport Ligájában, ráadásul Rácz Attila személyében a gólkirály is tőlük került ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?