Rangadó a Pomléban

<p>Látványos mérkőzést, izgalmas csatát ígér a szombat délután egykor kezdődő STK 1914 Šamorín–ŠK SFM Senec II. ligás bajnoki futballmeccs, amelynek nagy a tétje.</p>

PR-CIKK

Főszerepben a bírók

Vladimír Koníkot mindannyian tárgyilagos szakembernek tartják, aki akkor sem mutogat másra, amikor a csapata kikap. E héten azonban ő is kifakadt: „Liptószentmiklóson harmatgyenge teljesítményt nyújtottunk, így aztán teljesen megérdemelt vereséget szenvedtünk. Ami azonban a keddi, Ružiná elleni idegenbeli pótolt találkozón zajlott, annak semmi köze sem volt a sporthoz. Ugyanis végig hamisan szólt Perašín játékvezető sípja” – dühöngött még a tegnapi edzésen is a hazaiak edzője. Megbízható értesüléseink szerint az illetékes szövetségi ellenőr a lehető leggyengébb osztályzattal sújtotta a bírót, ám ennek ellenére a három pontot a vendéglátók zsebelték be, a somorjaiak mérlege viszont egy kéztörés, Borbély jogtalan kiállítása, nyilvánvaló tizenegyes, valamint leshelyzetek elcsalása és több sérülés. Sajnos, a második vonalban is újra negatív főszereplővé léptek elő azok a sípmesterek, akik alaposan belenyúltak a dunaszerdahelyiek, a rimaszombatiak és a vágsellyeiek legutóbbi idegenbeli mérkőzéseibe is. Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke hivatalba lépésekor kérlelhetetlen harcot hirdetett a korrupció ellen. Szándéka egyelőre nem érződik a pályákon, de a háttérben sem. Ha az illetékesek nem lépnek fel végre a labdarúgást is megmételyező, több száz karú polip mesterkedései ellen, akkor a tavaszi idény akár botrányba is fulladhat.

Szomszédvárak

Szombaton bizonyosan nem lesz csontzene a pomléi stadionban, mert mindkét csapat játssza a focit, nem úgy akarja legyőzni az ellenfeleit, hogy először megfélemlíti őket. Természetesen nagy küzdelem várható, mert Somorja és Szenc jelenleg csak földrajzi értelemben van közel. A tabellán elég távol tanyáznak egymástól, ennek ellenére egyik csapat sem szeretne újabb pontokat elhullajtani. A vendégek semmiképpen sem óhajtanak leszakadni az élmezőnytől, a hazaiak viszont két idegenbeli vereség után igyekeznek valamivel feljebb kapaszkodni a kiesőzónától. A kiállított Borbély és Kopúň nem léphet pályára, hadra fogható viszont Ali Ceesay, aki már teljes értékű edzésmunkát végzett. Sánka László csapatvezető szerint a gárda a liptószentmiklósi kisiklást és a ružinái csatát szombaton három ponttal szeretné legalább részben feledtetni.

Lapunk megkeresésére Pinte Attila, a szenciek pályaedzője elmondta, hogy náluk is sok a sérült: emiatt Hlavatovič, Belkovics és valószínűleg az egy hete góllal bemutatkozó, tizennyolc éves Filip Molnár sem játszhat. „Olyan szoros küzdelmet várok, mint amilyen kora ősszel Szencen zajlott, ahol az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, miként végződik a meccs” – nyilatkozta a volt szlovák válogatott, aki játékos és edző is volt Somorján. Arra a kérdésünkre, vajon milyen érzés az ellenfél pályaedzőjeként visszatérni, így válaszolt: „Gyakran járok ide most is, hiszen a somorjai ifiben játszik az egyik fiam. Profiként azonban legalább kilencven percre kizárom az érzelmeimet, és a kispadról kollégámmal együtt a jelenlegi csapatomat segítem. A meccs után visszatérhet a somorjaiakhoz fűződő különleges kapcsolatom” – szögezte le Pinte.

Góllövő cipők

Az STK csapata aránylag kevés gólt (16) kapott, viszont ennél is kevesebbet (13) szerzett. Az őszi gólképtelenség leginkább a somorjai származású, jelenleg Nagylégen lakó Horváth Tibor cipészmestert bosszantja, aki az STK felnőtt és ifi csapatainak a „csukáit” javítgatja és fényesíti, méghozzá ingyen. E héten különösen nagy gonddal és még a sámánoktól vett ráolvasásokkal is tüsténkedett, bízva abban, hogy a hazaiak közül legalább néhányan végre a góllövő cipőjüket húzzák fel...

Kijár a zrikálás Lezsaicsnak, aki amióta szeptemberben megnősült, képtelen a kapuba találni, pedig az ugyancsak szerb felesége csak ritkán látogatja meg őt. Holnap viszont ott lesz a lelátón, s talán ettől megtáltosodik a szellőlábú somorjai kedvenc.

Farkas József abban reménykedik, hogy holnap csaknem annyian látogathatnak ki a pomléi stadionba, mint amennyien a DAC elleni mérkőzésre sereglettek öszsze. „Novemberhez képest jó idő és igazi focicsemege várható, ennél jobb ajánlólevél aligha létezik” – közölte a somorjai bajnokik főrendezője.

Diákok az élen

Somorján már örülhetnek az első idénybeli sikernek, mert az U13-as együttes hat pontos előnnyel zárta a II. liga korosztályos bajnokságát. Klúcsik István edző legénykéi legutóbb Vágújhelyen (1:0) győztek, azután odahaza focizták le a galgóciakat (5:0). Eredményes szezont zárt a Richard Varadín vezette U17-es csapat is, amely a kerületi ifibajnokságban a második helyen telel majd. Ezek a figyelemre méltó eredmények is igazolják, hogy sok tehetséges focistapalánta nevelkedik a pomléi pályákon. (Sz. J.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?