Rangadó a Ligetben

Pozsony. Ma és holnap rendezik a labdarúgó Szuperliga 14. felvonásának mérkőzéseit. A legnagyobb érdeklődés a bajnok Inter ligeti vendégjátékát előzi meg. Bizakodnak a házigazdák, hogy ezúttal legyőzik az utóbbi időben gyengélkedő sárga-feketéket.

E hét végén a Szuperliga meglepetéscsapata, a Petržalka és a bajnok Inter játssza a forduló rangadóját. Eugen Vojtišek felvételeAz Artmedia egy hete, Trencsénben már zsebében érezte a három pontot, ám a rájátszásban kiegyenlítettek a katonák. Hellebrand eltiltása lejárt, Borbély pedig felépült, így Dušan Galis edző a legerősebb csapatot küldheti pályára. „Az Interrel általában színvonalas találkozókat vívunk, azt hiszem, ezúttal sem lesz másképp. Hasfalsérülés miatt két hetet kihagytam, keddtől viszont teljes erőbedobással gyakorolok. Az igazat megvallva, nem hiszem, hogy szombaton ott leszek a kezdőcsapatban. Mióta Németh Szilárd és Peter Babnič külföldre igazolt, lényegesen gyengébbek Czinegéék. Ráadásul jelenleg hullámvölgyben is vannak, ezt bizonyítja, hogy a szenciek simán kiütötték őket a Szlovák Kupából. Most elkaphatjuk az Intert!” – mondta Borbély Balázs, a Petržalka hátvédje. Az együttes ma és holnap egy-egy tréninget tart, majd edzőtáborba vonul s csak röviddel az összecsapás előtt érkezik a stadionba. Egy biztos, nem fognak lazsálni a játékosok, hiszen a ligeti vezérkar dupla prémiumot ígért a derbi megnyeréséért.

Jozef Bubenko vezetőedző a keddi, szenci fiaskót követően az alapos fejmosáson kívül meg is büntette a betliző játékosokat. Úgy tűnik, a korábbi évek sikerei után néhány futballista fejébe szállt a dicsőség. A fiatal Pončák a Szlovák Kupa-negyeddöntőjében harcképtelenné vált, ősszel már nem számíthat rá a szakvezetés. A csapatkapitány Šuchančokot a KOBA ellen kiállították, így ő is hiányozni fog. „Igyekszünk felrázni a labdarúgókat, ez így nem mehet tovább. Az utóbbi időben csak vergődünk, és néhány kulcsember hozzáállásával is baj van. Nehéz kilencven perc előtt állunk, a ligetiek – elsősorban hazai környezetben – jelentős játékerőt képviselnek. Bízom benne, hogy tartalékos összeállításban is legalább az egyik pontot elhozzuk” – jelentette ki Jozef Raček, az Inter menedzsere.

Eddig tizenhétszer találkozott a két gárda a Szuperligában, a mérleg az Inter számára kedvező: 9 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség; a gólarány 23:16. Legutóbb, augusztusban a pasienkyi stadionban gól nélkül zárult a „kis” pozsonyi rangadó.

Anton Dragúň és Jozef Prochotský után Miroslav Svoboda személyében immár a harmadik tréner ül a Slovan kispadján az idei szezonban. A tartalékcsapat korábbi trénere leszögezte, az eperjesiekkel vívott összecsapáson három futballista, aki eddig a fakóban szerepelt, helyet kap a kezdőtizenegyben. A szebb napokat látott égszínkékek nem titkolják, számukra csupán a győzelem az elfogadható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?