Rajtol a tavaszi szezon a DAC számára, a szakolcaiak ellen a három pont a cél

dac

A DAC labdarúgócsapata 15 órakor a szakolcaiakat fogadja a Niké Liga első tavaszi fordulójában.

A DAC számára legalább 15 tétmérkőzést tartogat a tavaszi szezon, ebből négyet a bajnokság alapszakaszában, tízet a rájátszásban, egyet pedig a Slovnaft Cup negyeddöntőjében abszolválnak a sárga-kékek.

Xisco Munoz vezetőedző csapata tavasszal első és legfontosabb lépésként a felsőházba jutást tűzte ki célul. A rajt előtt a Podbrezová–Trenčín–DAC–Banská Bystrica négyes azonos pontszámmal foglalja el a tabellán a 4–7. helyet. Utánuk a 8. helyen álló rózsahegyieknek már jelentős a lemaradása, így valószínűleg a négy említett csapatból három bejut, egy pedig lecsúszik a felsőházról.

Papíron a szombati, szakolcaiak elleni mérkőzés tűnik a legkönnyebbnek a dunaszerdahelyiek számára, mivel a folytatásban a nagyszombatiakkal, a zólyombrézóiakkal és a zsolnaiakkal csapnak össze. „Egy jó, taktikus ellenfélre számítok, amely a hibáinkból próbál majd hasznot húzni. Ők csak nyerhetnek, nincsenek nyomás alatt. Nehezen fogják megadni magukat, így egy nagyon nehéz összecsapásra számítok. Nyomás alá kell helyezni és hibára kényszeríteni őketˮ – beszélt a találkozóról Jan Van Daele, a DAC ügyvezető igazgatója a klub Hazai pályán című műsorában.

A szlovák élvonalban ez volt a valaha volt legrövidebb téli szünet, a klubhonlap kimutatása szerint mindössze 55 nap telt el a csapat utolsó őszi és első tavaszi bajnokija között. A sárga-kékek a felkészülés során négy mérkőzést játszottak, a Hartberget és a somorjaiakat megverték, míg az Austriától és a Zlíntől kikaptak. Ha a tétmérkőzéseket nézzük, az őszi szezon hajrájában a DAC 2:1-re kikapott a Slovantól, előtte pedig két gól nélküli döntetlent játszott a trencséniekkel és a besztercebányaiakkal. A Niké Ligában tehát egy hárommeccses nyeretlenségi szériának próbálnak ma véget vetni.

A Skalica a tabella 9. helyén kezdi a tavaszi szezont, és gyakorlatilag azonnal hátradőlhet, hiszen 15 ponttal gyűjtött többet, mint az osztályozós helyen álló nagymihályiak. Az erdőhátiak az ősszel a Slovan, a Spartak, a Žilina és a DAC elleni hat mérkőzésen mindössze egyetlen pontot szereztek, a számukra sokkal fontosabb „alsóháziˮ rangadókon viszont szorgosan gyűjtötték a pontokat. A klubban minimális játékosmozgás történt a télen, tehát a DAC-ra jóformán ugyanaz a csapat vár, mint szeptemberben, amikor Aleš Čermák góljával elvitte a három pontot Erdőhátról.

Ami a DAC keretét illeti, a Somorjára átsorolt Petráš–Káčer–Čermák hármas nem lesz ott a csapattal a MOL Arénában, Xisco Munoz vezetőedző ugyanígy nem számíthat a sérülésből lábadozó Csinger, Gavrics és Gouré játékára.

A csütörtök esti Hazai pályán műsor záróperceiben egy sok szurkolót foglalkoztató téma is szóba került: a klub egy egyelőre még nem kihirdetett időpontban sörkóstolót szervez, ahol a szurkolók kiválaszthatják a számukra legfinomabb sört. A vakteszten győztes márkát minden bizonnyal bevezetik a stadion büféiben a nem túl népszerű Csíki Sör helyett. Bár az ügyben annak is szerepe lehet, hogy a sör csíkszentsimoni gyártója januárban csődeljárás alá került.

A mérkőzést a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Peter Kráľovič lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?