Rajičová belökte a kűrbe Tóth Ivettet

Tóth Ivett

Tóth Ivett a 24. helyen jutott tovább a milánói műkorcsolya-világbajnokságon, Nicole Rajičová viszont lemaradt a kűrről.

„Ha nem lépek ki az axelből, meglett volna” – jegyezte meg csalódottan a rövidprogramja után Tóth Ivett. Akkor úgy nézett ki, éppen lecsúszott a kűrről.

Az AC/DC zenéjére futott rövidprogramja az olimpia egyik legtöbbet emlegetett produkciója volt, amelyre az olasz közönség is vevő volt. Csak felhangzottak a zene első ütemei, és a tömeg máris felhördült. „Hallottam, hogy a közönség elindult a zenével, ez nagyon jó érzés volt. De magával a programmal nem vagyok megelégedve” – mondta a 19 éves magyar korcsolyázó. Egyetlen ugráselemét sem ítélték tisztának a bírók, hiányos volt a tripla toeloop, tripla toeloop kombinációja, a tripla lutzát teljesen visszaminősítették, a dupla axelből pedig kilépett. „Úgy érzem, mindent megtettem. Ez a program kicsit rosszabbul sikerült, mint az olimpiai rövidprogramom” – tette hozzá Tóth Ivett, aki 50,63 pontjával a programja után éppen az első volt a vonal alatt, ami azt jelentette, hogy ha a hátralévő 12 versenyzőből valaki nem ront nagyot, akkor nem futhat kűrt.

Nicole Rajičová már a keddi edzésen is bizonytalannak tűnt, sokat hibázott. A rövidprogramot azonban egy szép tripla rittberget, dupla toeloop kombinációval kezdte. Utána viszont a tripla lutzból és a lépéssorban is esett. Nagyon régen láttuk ennyit hibázni Rajičovát, a pozsonyi Eb óta elképesztően stabil versenyző lett. Milánóban azonban csak 49,87 pontot kapott a rövidjére, ezzel nem került a legjobb 24 közé, ám Tóth Ivettet „belökte” a kűrbe...

„Visszamehetek még egyszer?” – kérdezte Rajičová a jégről lejövet. „Nem olyan programot futottam, mint amit az olimpián láthattak tőlem. Hülye hibákat követtem el” – mondta önkritikusan a New York-i születésű szlovák válogatott korcsolyázó. Elismerte, a testileg-lelkileg kimerítő olimpia után, ahol 14. lett, nehéz volt ilyen gyorsan regenerálódnia, és újra olyan intenzitással edzenie, mint a játékok előtt. „Nulláról akartam ismét felpörögni száz százalékra, de megsérült a bal bokám” – árulta el Rajičová, akinek eszébe sem jutott, hogy visszalépjen a vb-től: „Ha már egyszer ennyit szenvedtem érte az olimpia után, akkor nem akartam feladni, harcolni akartam.”

A pjongcsangi játékokon még úgy fogalmazott, nem tudja, meddig folytatja versenyzői pályafutását, Milánóban azonban kijelentette: „Ezek után biztosan visszatérek, meg akarom mutatni, mire vagyok képes!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?