Radványi: „A fiaskó nem ismétlődhet meg, ezúttal nem kapunk hetet!”

Dunaszerdahely |

<p>Tizenöt év után rendeznek újra kupaelődöntőt Dunaszerdahelyen: ma este (18.00) a labdarúgó Szlovák Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a DAC azt a nagyszombati Spartakot fogadja, amelytől a Corgoň Ligában 7:0-ra kapott ki…</p>

A dunaszerdahelyiek a hétvégén a bajnokságban nagyon fontos pontokat szereztek, s kicsit fellélegezhettek a kiesés elleni harcban. Kurt Garger vezetőedző és segítője, Radványi Miklós mégis sokáig morfondírozott azon, nem kellene-e az együttesnek a kupaküzdelmek helyett inkább teljes egészében a bajnokságra összpontosítania. „Kiesőjelöltként szűk játékoskerettel egy hét alatt három tétmecset játszani nagy kihívás. Megpróbálni bejutni a kupadöntőbe? Bentmaradásra koncentrálni? Ezt latolgattuk Kurt Gargerrel a Tatran elleni meccset követően. Szombaton ugyanis a Dubnica otthonában újabb hatpontos bajnokit játszunk. Úgy döntöttük, hogy mindkét fronton megpróbáljuk életben tartani reményeinket. A Spartak elleni legutóbbi fiaskó nem ismétlődhet meg, ezúttal nem kapunk hetet! Erősödünk, Sariayar is felépült sérüléséből. A kupapárharc után pedig még négy napunk marad arra, hogy jól felkészüljünk a máriatölgyesiek elleni kiesési rangadóra” – fogalmazta meg a sárga-kékek stratégiáját Radványi Miklós másodedző.

A hazaiak kapuját újra Novota János védi, aki a nagyszombati 7:0-s DAC-fiaskót csak otthonról, interneten figyelhette, mivel akkor még a vezetőség döntése értelmében kegyvesztett volt… „Néztem azt a mérkőzést, de az már mögöttünk van, nekünk előre kell tekintenünk. Küzdenünk kell, hiszen tovább akarunk jutni. A nagyszombatiaknak nincs kifejezett vezéregyéniségük, de mindenkire oda kell figyelnünk, s a védelemben semmiképpen nem szabad buta hibákat elkövetnünk” – nyilatkozta Novota.

A DAC a Tatran elleni győzelem után jó hangulatban várhatja a találkozót, míg a nagyszombatiak hullámvölgyben vannak: előbb hazai pályán szenvedtek osztálykülönbségű vereséget a Slovantól (3:0), majd Zsolnán kaptak nagy zakót (5:1). „Nem akarunk kikapni, de a zsolnai kudarc után nehéz lesz összeszedni magunkat” – mondta a SITA hírügynökségnek Peter Doležaj, a Spartak középhátvédje.

Az elődöntőn ismét a DAC-stadionban megszokott hangulatra számíthatnak a játékosok és a nézők – a szurkolók ugyanis véget vetettek a bojkottnak. „Az YBS DAC fanclub értesíti tagjait és szimpatizánsait, hogy a DAC–Spartak Szlovák Kupa-elődöntőn ismét teljes erővel elfoglalja a lelátó B közepét, és 90 percen át buzdítja majd csapatát! Nem szeretnénk, ha a nagyszombati csapat és szurkolóik hazai környezetben éreznék magukat!” – áll az YBS szurkolói csoport szerkesztőségünkbe is eljuttatott állásfoglalásában.

Novota János ezzel kapcsolatban megjegyezte: „Azt sem kommentáltam, amikor a drukkerek bojkottot hirdettek, azt sem fogom, amikor lefújják. De nagyon örülök, hogy jó lesz a hangulat.” (ái, bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?