Puzsér Péter Szlovákia legerősebb embere

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSDunaszerdahely. Kilenc dalia küzdött az elsőségért az újraindított Szlovákia legerősebb embere versenyben.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Dunaszerdahely. Kilenc dalia küzdött az elsőségért az újraindított Szlovákia legerősebb embere versenyben. Öt számban – farönkemelés, óriás-abroncsátforgatás, kombinált szám (kétfajta cipelés), kőgolyóátrakás és személyautó-emelés – csatáznak az elsőségért, s aránylag magabiztosan az ekecsi Puzsér Péter lett az első. „Esélyesként kiegyensúlyozottan versenyzett. Megnyerte az óriás-abroncsátforgatást és személyautó-emelést, megosztva lett győztes a kőgolyóátrakásban – mondta lapunknak a versenyről Horeš Viktor szervező, aki azt is elárulta klubtársáról (SK Strongman), hogy 2012-ben ő volt az országos bajnokságon a legerősebb ember, 2013-ban pedig a második legjobb. – Meglepetés a nyárasdi Nagy Dávid második helye. Szoros csatában másfél ponttal előzte meg az esélyesebb Piros Ferencet. Őt nem könnyű megverni.”

Színvonalas versenyt látott a több száz néző a vásártéren. „Kiemelném, hogy a személyautó-emelésben több mint 300 kilós súllyal kellett megbirkózni a versenyzőknek. Puzsér tizenháromszor, Piros tízszer megemelte a járművet – folytatta Horeš Viktor. – A kőgolyóátrakásban sem akármilyen eredmények születtek, hiszen a 180 kilós golyót mindenkinek legalább kétszer sikerült áthelyeznie egy akadályon, a legjobbak, Puzsér Péter és Piros Ferenc négyszer voltak eredményesek. Ez volt a legszorosabb versenyszám. Nem kis súlyról van szó, a világversenyeken 190–200 kilós golyókkal szoktak próbálkozni. Egészében véve nagy küzdelem, jól sikerült verseny volt a Szlovákia legerősebb embere viadal. Megérdemelten lett Puzsér Péteré a vándorserleg.”

Ötödször volt erősemberverseny Dunaszerdahelyen, az idei nagy sikere után a szervezők már a következőről álmodoznak. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?