Puskást is várják

Dunaszerdahely. Szeptember 19-én az erdélyi Székelyudvarhelyen volt a budapesti Aranycsapat Alapítvány első Kárpát-medencei diáklabdarúgó-tornájának megnyitója.

Dunaszerdahely. Szeptember 19-én az erdélyi Székelyudvarhelyen volt a budapesti Aranycsapat Alapítvány első Kárpát-medencei diáklabdarúgó-tornájának megnyitója. Ibolya Olivér, a szlovákiai részvétel igazgatója, aki személyesen is részt vett az eseményen, lapunk érdeklődésére elmondta, hogy „a sportkapcsolatok kiépítésének első állomásánál tartunk. A futball után a jövőben más sportágakban és a kultúra terén is terveznek hasonló, az egész Kárpát-medence magyar diákságát versengésre hívó eseményeket. Szlovákiában ma kezdődik a labdarúgótorna, de a hivatalos megnyitó csütörtökön 10 órakor lesz a dunaszerdahelyi művelődési központ előtt, s erre Puskás Ferencet, az Aranycsapat kiválóságát is várjuk.”

Kű Lajos, a Fradi egykori válogatott középpályása, az alapítvány elnöke indította el a focitornát, s ő kereste fel Ibolya Olivért is. „Végül is 17 szlovákiai iskola csapata indul, s a részvételt kezdetnek nem tartom rossznak. Abban bízom, hogy a jövőben több iskola, más régiók is bekapcsolódnak a küzdelmekbe” – vélekedik az igazgató.

Mely iskolák indulnak a szlovákiai tornán? I. korosztály (12-14 évesek – 10 induló), A csoport: Marcelháza és Gúta; B: Galánta (Kodály Zoltán Alapiskola), Felsőszeli; C: Dunaszerdahely (Kodály Zoltán Alapiskola), Nyárasd, Dunaszerdahely (gimnázium); D: Somorja, Dunaszerdahely (Vámbéry Armin Alapiskola), Egyházgelle. II. korosztály (15-18 évesek – 7), A csoport: Dunaszerdahely (gimnázium, mezőgazdasági szakközépiskola, Ozorák Magániskola); B: Érsekújvár, Léva; C: Rozsnyó, Borsi. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?