Priskin legjobb meccse a Slovanban

<p>Priskin Tamás mesterhármasával oroszlánrészt vállalt abban, hogy a pozsonyi Slovan 4:3-ra legyőzte a címvédő trencséni csapatot a labdarúgó Fortuna Liga 21. fordulójában. A 30 éves, hatvanszoros magyar válogatott csatárral beszélgettünk, aki 17 alkalommal volt eredményes a nemzeti együttesben.</p>

Először ért el mesterhármast a Slovanban. Hogyan látta a góljait?

Az első szöglet után született, fejjel csúsztattam a hosszú sarokba. A második is fejesből esett, egy baloldali beadást követően a kapus és a középhátvéd között bólintottam a hálóba. A harmadik volt a legfontosabb és a legszebb a számomra, a jobb szélen futó támadás végén Robo Vittektől remek passzot kaptam, egy pillanatig töprengtem, hogy átvegyem-e, vagy egyből lőjek. Szerencsére jól döntöttem, átvettem a labdát, kapura rúgtam, és a lécet érintve jutott a hálóba. Fantasztikus érzés triplázni, az pedig hab volt a tortán, hogy az utolsó percben elért találatom győzelmet ért.

Röviddel a lefújás előtt egyenlítettek a trencséniek. 3:3 után hitt a győzelemben?

Őszintén bevallom, azt hittem, hogy a peches öngól lelkileg letöri a csapatot. Szerencsére nem így történt, az is az együttesünk erejét bizonyítja, hogy az utolsó percig nem adtuk fel, és küzdöttünk a győzelemért. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült begyűjtenünk a fontos három pontot, amelyre szerintem nagyon rászolgáltunk.

Pályafutása során hányadik triplája volt a hétvégi?

Azt hiszem, a negyedik. Az viszont biztos, hogy ez volt a legjobb meccsem a Slovan színeiben.

Nem zavarta, hogy balszélsőként, az előretolt ék mögött lépett pályára?

Egyáltalán nem. Örültem, hogy helyet kaptam a kezdőcsapatban, egyébként a felkészülési meccsek nagy részén is a bal oldalon futballoztam, és általában jól is ment a játék. Boldog vagyok, hogy gólokkal háláltam meg az edző bizalmát.

Kilenc ponttal vezetnek a zsolnaiak. Mit gondol, befoghatják a listavezetőt?

Mi nem foglalkozunk a zsolnaiakkal, mindig csak a következő bajnoki meccsünkre összpontosítunk. Minden mérkőzésünkön nyerni akarunk, aztán a pontvadászat végén elválik, hogy teljesítményünk mire volt elég.

Szűk egy hónap múlva az Európa-bajnok Portugália otthonában sorsdöntő világbajnoki selejtezőn szerepel a magyar válogatott. Lát esélyt a győzelemre?

Azért addig még van idő, előtte több bajnoki mérkőzés és a trencséniek elleni kupameccs következik. Természetesen azon vagyok, hogy a rendkívül fontos vb-selejtezőig csúcsformába kerüljek. Sokat gondolok a lisszaboni mérkőzésre, a többiekkel napi kapcsolatban vagyok, sokszor kerül szóba az a selejtező. Úgy vagyunk vele, ha az Európa-bajnokságon megmutattuk, mit tudunk, miért ne hihetnénk önmagunkban most is. Eléggé rosszul kezdtük a kvalifikációt, de így is képesek vagyunk a bravúrra, akár a portugáliai győzelemre is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?