Priskin játszana Andorra ellen

<p>Győztes gólt lőtt a DAC-nak, és bízik benne, az Andorra elleni vb-selejtezőn is pályára léphet. Priskin Tamással, a pozsonyi Slovan magyar válogatott futballistájával beszélgettünk a sárga-kékek elleni mérkőzés után.</p>

A Slovannak nagyon jól megy, zsinórban öt bajnokit megnyert. Mi a titka a jó sorozatnak?

Nincs titok, mindennap keményen dolgozunk. Hála Istennek, jönnek az eredmények, így kell folytatnunk, nem szabad leállni.

A DAC az első félidőben a felezővonalon sem nagyon jutott át, a másodikban viszont felbátorodott, kontrákkal próbálkozott.

Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, de úgy érzem, megérdemeltük a három pontot, mert az ellenfél nem nagyon volt veszélyes a kapura. Gyakorlatilag tízen védekeztek, az első félidőben nagyon jól zártak. De helyzetük nem nagyon volt, megérdemelten nyertünk.

A meccset hideg, esős időben játszották, csereként állt be a 64. percben. Nem fagyott át a kispadon?

Nem voltam átfagyva, mert jól bemelegítettem, tudtam, hogy a második félidőben be fogok állni. Azzal mentem fel a pályára, hogy szeretnék gólt rúgni, és végül nekem sikerült eldönteni a meccset.

Hogy látta belülről a gólt?

Kaptam egy nagyon szép passzt Soumahtól, a kapussal szemben álltam, csak be kellett fejeznem az akciót. Örülök, hogy sikerült.

Másodszor rúgott gólt a DAC-nak, a tavalyi szezon első fordulójában az ön találatával játszott a Slovan 1:1-et Dunaszerdahelyen. Akkor a szurkolóktól kapott hideget-meleget, de az még a norvégoknak ellen lőtt gólja előtt volt…

Én a munkámat végzem, a csapatomban próbálok száz százalékot nyújtani. Most a DAC volt az ellenfél. A gólomat nem ünnepeltem, de örülök, hogy fontos három pontot szereztünk.

A szeptemberi, Feröer elleni válogatott mérkőzésen combizomsérülést szenvedett. Már százszázalékosan felépült, vagy még nem bírna végigjátszani egy egész meccset?

Még lehet csiszolni az erőnlétemen, de napról napra jobb állapotban vagyok, a sérülés már a múlté.

A magyar válogatott vasárnap Andorrát fogadja vb-selejtezőn, a keretben ismét ön is benne van. Mit vár a találkozótól?

Boldog vagyok, hogy újra a keretben lehetek. Mindent meg fogok tenni azért, hogy játszhassak. Akárhány percet kapok, a maximumot fogom nyújtani. Bízom benne, hogy pályára lépek.

Az előző két vb-selejtezőt milyen volt kívülről nézni? A svájciak ellen a 3:2-es magyar győzelem is benne volt a játékban, de végül mégis Svájc győzött ilyen arányban…

Nagyon rossz volt. Ott voltam személyesen a lelátón, rossz érzés volt kívülről nézni a fiúkat. De hozzátartozik a futballhoz, hogy az ember néha megsérül, tovább kell lépni, most már szerencsére rendbejöttem.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?