Presztízscsata a javából

Bécs. Szlovákia ma este (20.15) Csehország ellen játszik az ausztriai jégkorong-világbajnokság középdöntőjében, vasárnap (16.15) pedig Svájc lesz az ellenfél. František Hossa védencei eddig remekül teljesítenek, de ugyanez elmondható a csehekről is.

Munkában a cseh védők. Holnap is lesz dolguk a szlovák támadókkal.ČTK-felvételArra kár szót fecsérelni, hogy igazi presztízsmérkőzés lesz a szlovák–cseh találkozó. Mindkét csapat a legjobb eredményre fog törekedni, hiszen nem mindegy, melyik helyről juthat tovább a playoff-negyeddöntőbe. A két gárdából sokakat baráti szálak fűznek egymáshoz, mindezt azonban most mellőzni kényszerülnek. „Néhány játékost és edzőt személyesen ismerek, de a találkozó alatt erre nem gondolok” – mondta Dominik Graňák, akinek a csehek vezetőedzője a mestere a Slaviában.

„Egészen más összecsapás vár ránk, mint a németek és a svájciak ellen. Most is a biztos védelemre kívánunk építeni. Tudjuk, hogy ellenfelünk sok gólt ütött, s ezzel megjött az önbizalma. Ennek ellenére bízom benne, a mérkőzés a mi szájízünk szerint alakul” – vélekedett Jiří Fischer, a csehek kőkemény hátvédje.

A kapuban Tomáš Vokoun próbálja majd útját állni a szlovák rohamoknak: „Fontos lesz, ki szerzi az első találatot. Az ellenfélnek kiváló, az NHL-ben edződött támadói vannak, akiket nem kell különösebben bemutatni. A mérkőzéseket azonban mostanában inkább a megbízható védelmek nyerik meg.”

Peter Pucher legutóbb a cseh bajnokságban szerepelt, jól ismeri az ellenfél hálóőrének gyengéit. „Vokoun nem szereti, ha a kapu előtt zavarják, piszkálják. Hátul nagyon figyelmesen kell játszanunk – a csehek képesek minden apró megingást kihasználni –, és igyekezni villámgyors ellentámadásokat vezetni” – árulta el az esetleges taktikát Pucher.

Az utóbbi hat mérkőzésből jobb a szlovákok mérlege, csak egyszer szenvedtek vereséget. (sita)

JaromírJágr is játszani akar

Bécs. Kisujjtörésének ellenére Jaromír Jágr, a csehek ásza készen áll arra, hogy jégre lép a szlovákok ellen. „Még nagyok a fájdalmaim, ráadásul teljes erőből lőni sem tudok. Ennek ellenére úgy gondolom, kilencven százalék az esélye annak, hogy pályára lépek. Beadnak egy injekciót, beveszek valamilyen fájdalomcsillapítót. Az azonban kérdéses, mennyit bírok majd így játszani” – mondta a kladnói születésű világsztár. (čtk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?