Portugál-svéd a pótselejtezők slágerpárosítása

<p>A Portugália-Svédország párharc a slágerpárosítása a jövő évi labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőinek. A nemzetközi szövetség (FIFA) zürichi székházában hétfő délután készítették el a párosítást: a magyar válogatottat a selejtező D csoportjában megelőző román csapat a görögökkel találkozik, míg az ukránok a franciákkal, az izlandiak pedig a horvátokkal játszanak oda-visszavágós párharcot.</p>

A portugál-svéd összecsapás egyben a világ legjobb csatárai közé tartozó Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo párharca is lesz.
   

"Nagyon nehéz feladat vár ránk a svédek ellen. Nemcsak a világ egyik legjobb csatára játszik náluk, de csapatként is rendkívül egységesek" - nyilatkozta Paulo Bento, a portugálok szövetségi kapitánya.
   

A két együttes története során 15 alkalommal találkozott egymással, hat svéd győzelem mellett három portugál siker és hat döntetlen született, igaz, az északiak a legutóbbi hét találkozón nem tudtak diadalmaskodni a portugálok fölött. A 2010-es világbajnokság selejtezőjében mindkét együttes a magyar csoportban szerepelt, s akkor az egymás elleni két találkozójuk gól nélküli döntetlennel zárult. A svédek végül nem jutottak ki a vb-re, míg a portugálok a pótselejtezőn vívták ki a szereplés jogát.
   

Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya is szoros párharcot vár. "Az ukrán csapat nagyon kevés gólt kap, ugyanakkor örülök, hogy a visszavágót hazai pályán játszhatjuk" - mondta a sorsolást követően.
   

Az ukrán válogatott története során még egyszer sem nyert a franciák ellen, hét mérkőzésen négy vereség és három döntetlen a mérlege. A két csapat legutóbb Donyeckben, az Európa-bajnokság csoportkörében találkozott egymással, a mérkőzést villámlás miatt félbe kellett szakítani, végül a franciák 2-0-ra diadalmaskodtak.
   

Az első felvonásokra november 15-én kerül sor, a visszavágókat pedig négy nappal később rendezik. A győztesek vehetnek részt a brazíliai világbajnokságon.

    Európai pótselejtezők:
Portugália-Svédország
Ukrajna-Franciaország
Görögország-Románia
Izland-Horvátország
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?