Portói házidöntő lesz?

Portó. Az FC Porto és a Boavista történelmet írhat, amennyiben mindkét portugál csapat bejut a labdarúgó UEFA Kupa döntőjébe. Eddig ugyanis még nem volt példa arra, hogy európai kupában azonos városból származó együttesek játsszák a finálét.

Portó. Az FC Porto és a Boavista történelmet írhat, amennyiben mindkét portugál csapat bejut a labdarúgó UEFA Kupa döntőjébe. Eddig ugyanis még nem volt példa arra, hogy európai kupában azonos városból származó együttesek játsszák a finálét. Erre most nagy az esély, hiszen, a Porto 4:1-re nyert hazai pályán a Lazio elleni első mérkőzésen, a Boavista pedig 1:1-es döntetlent ért el a Celtic otthonában.

Az 1987-ben BEK-győztes Porto jó formában várja a visszavágót, 13 pont előnnyel vezet a bajnokságban a Benfica előtt. A háromgólos előny ellenére azonban nem mehet biztosra Rómában (21.00). – A Lazio nagyon jó csapat, de mi mindenre felkészültünk – nyilatkozott Tiago, a portóiak csatára. – Ebben az idényben az Inter ellen fél óra alatt három gólt szereztünk, erre kell gondolnunk most is – bizakodott Roberto Mancini, a Lazio vezetőedzője. Azt azonban nem tette hozzá, hogy a decemberi találkozón 3:3 lett a végeredmény...

A másik párharcban (21.05) már a gól nélküli döntetlen is a portugálok továbbjutását jelenti, de a Boavista nem erre játszik. – Senki ne gondolja, hogy 0:0-lal akarjuk kihúzni a mérkőzést. Támadni fogunk! – jelentette ki Ricardo Pereira, a Boavista kapusa.

A Celtic a negyeddöntőben a hazai 1:1 után idegenben 2:0-ra verte a Liverpoolt és most is hasonló bravúrban bíznak a skótok, hogy 1970 után újra európai kupadöntőben lépjenek pályára május 21-én Sevillában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?