Portóban ütöttek és rúgtak

Az UEFA Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóin három magyar játékos is pályára lépett, ám csak egynek volt szerencséje. A Hertha, bár Király Gábor remekül védett, balszerencsés módon alulmaradt a Boavistával szemben

A portói incidens egyik jelenete: Szimunics, a Hertha játékosa „simogatja” a Boavista egyik vezetőjét TASR/EPA-felvételA Denizlisporban a sérült Kabát nem lépett pályára, ott volt viszont a portói kezdőcsapatban Buzsáky Ákos: a két csapat párharcából a portugál együttes jött ki győztesen. A pálya fagyott talaja miatt elhalasztották a Wisla Krakow-Lazio mérkőzést.

Isztambulban a csütörtöki első találkozón a Besiktas magabiztos előnyt szerzett, majd a hajrában majdnem „elszórakozta“ a továbbjutást a Slavia Praha ellen. A török csapat a negyeddöntőben a Wisla Kraków–Lazio párharc győztesével találkozik. Utóbbi derbit a pálya fagyott talaja miatt elhalasztották. A vendég olaszok még szerda este hivatalosan tiltakoztak az európai szövetség ellenőrénél, aki a norvég Trive Borno játékvezetővel közösen most úgy határozott: a jeges, kemény talaj veszélyeztetné a futballisták testi épségét. Érdekesség, hogy a bíró szerdán még játékra alkalmasnak találta a pályát, amelyre csütörtökön délelőtt nagy mennyiségű homokot is szórtak. A mérkőzést jövő hét kedden vagy szerdán pótolják. Bogdan Basalaj, a krakkói klub elnöke nem érti, miért nem tudták megtartani az összecsapást az eredetileg kiírt időpontban. „A mi véleményünk szerint a pálya megfelelő. Nem csak a napfényes Olaszországban vagy Spanyolországban van labdarúgás, hanem például Izlandon is“ – mondta mérgesen a sportvezető.

Ami pedig a többi meccset illeti: a görög AEK Athén a spanyolországi 0:0-t követően otthon nem tudott gólt lőni a Málagának, utóbbi gárda Sanchez találatával idegenben harcolta ki a továbbjutást. A Stuttgart Skóciában 3:1-re kikapott, a visszavágón a Celtic negyedórát követően pedig már 2:0-ra vezetett. A hazaiak, bár fordítottak, az egygólos siker kevésnek bizonyult a negyeddöntőhöz.

Denizliben nem volt kérdéses, hogy ki megy tovább, ugyanis a portóiak 6:1-re nyertek az első meccsen. A törökországi derbin Kabát Péter sérülés miatt nem lépett pályára, a portugálok kezdő-csapatában lehetőséget kapott viszont a bizonyításra Buzsáky Ákos, a meccs vége 2:2 lett.

A Panathinaikosz kilenc emberrel is sikeres volt, mert bár a visszavágón az Anderlecht 2:0-ra győzött, az első meccsen 3:0-ra nyertek a görögök. A Liverpool 3:0-val, kettős győzelemmel búcsúztatta az Auxerre-t.

Király Gábor és Dárdai Pál csapata, a Hertha a 85. percben kapott góllal búcsúzott a további küzdelmeitől. A német gárda a portugál Boavista otthonában szenvedett 1:0-s vereséget. Király több alkalommal remekül védett, míg Dárdai a 66. percben egy súlyos szabálytalanság miatt megkapta második sárga lapját és a velejáró pirosat. A távirati iroda jelentése szerint a hajrában kis híján elszabadultak az indulatok, többen ütötték, rúgták egymást, de végül nagy nehezen lecsillapodtak a kedélyek.

EREDMÉNYEK: Denizlispor (török)–Porto (portugál) 2:2 (0:1), gól: Martin (52.), Özkan (58.), illetve Derlei (43.), Clayton (87.). Anderlecht (belga)–Panathinaikosz (görög) 2:0 (0:0), gól: Jesztrovics (71., 81.); piros lap: Vokolosz (43., Panathinaikosz), Konsztantinidisz (85., Panathinaikosz). Liverpool (angol)–Auxerre (francia) 2:0 (0:0), gól: Owen (67.), Murphy (72.).

Boavista Porto (portugál)–Hertha (német) 1:0 (0:0), gól: Avalos (85.); piros lap: Anunciacao (81.), illetve Dárdai (66.).

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSĺTÁSA: Besiktas–Wisla Kraków vagy Lazio, Malaga–Boavista, Celtic–Liverpool, Porto–Panathinaikosz. Az első mérkőzéseket március 13-án, a visszavágókat 20-án rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?