Pontrablásra készül a DAC

Dunaszerdahely |

<p>A nyolcadik helyen álló besztercebányai együttes otthonában lép ma (14.30) pályára a DAC a labdarúgó Corgoň Liga 13. fordulójában.</p>

A sárga-kékeknek eddig nem sok babér termett a Dukla-stadionban, az elmúlt három év során még gólt sem szereztek, nem csoda, hogy szívesen kiegyeznének a döntetlennel.

Gondban van a DAC vezetőedzője, mert négy sárga lap miatt nélkülöznie kell az eltiltott csapatkapitányt, Jaroslav Híleket, Boya és Kabele pedig sérüléssel bajlódik. A tegnapi délutáni gyakorlás után autóbuszba ült a társaság, amely Besztercebánya mellett hangol az összecsapásra.

„A hét közben láttam a Dukla nagyszombati kupameccsét, amelyen tetszetős kombinatív futballt produkált a Zaťko-legénység. Természetesen mi nem fogunk olyan nyitottan játszani, mint a Spartak, és jóval agresszívebbek leszünk. A zárt védekezés mellett gyors kontrákat akarunk vezetni. Az akciók befejezéseinél hatékonynak kell lennünk, mert csak úgy van esélyünk a pontrablásra, ha gólt lövünk– mondta lapunknak Németh Krisztián, a dunaszerdahelyiek szakvezetője. – Sajnos, Boya és Kabele rajtja erősen kérdéses, az eltiltott Híleket is nehéz lesz pótolnunk. Védőinknek elsősorban a liga egyik legjobb csatárára, Jakubkóra és a jó formába lendült Uškovičra kell figyelniük, remélem, a Struhár, Marcin duó felnő a feladathoz. Több változás lesz a kezdőcsapatban, bízom benne, hogy akik bizalmat kapnak, élni tudnak a lehetőséggel.”

A DAC várható összeállítása: Kováč–Obert, Struhár, Marcin, Laštovka–Boya, Lénárth–Helísek, Coric, Németh Zs.–Delarge.

Eddig várakozáson alul szerepel a Dukla, amely utóbbi három bajnoki mérkőzése közül kettőt elveszített: Zlaté Moravce 0:1 (odahaza), Ružomberok 0:2 (idegenben), Nyitrán pedig 2:2-es döntetlent ért el. Kedden viszont meglepetésre Nagyszombatban 2:1-re győzni tudott a Slovnaft Cup (Szlovák Kupa) negyeddöntőjének első mérkőzésén.

„A nagyszombati kupasiker után bizakodva várjuk a DAC elleni meccset. Küzdelmes összecsapásra van kilátás, a dunaszerdahelyiek lényegesen erősebb csapattal rendelkeznek, mint azt a tabellán elfoglalt helyezésük mutatja. Nem véletlenül győzték le a Slovant és a zsolnai gárdát. Javítani akarunk nem éppen parádés hazai mérlegünkön, ezért számunkra csak a győzelem az elfogadható” – olvasható Jakub Považanec, a besztercebányaiak 20 éves középpályásának a nyilatkozata a Dukla honlapján.

A DAC három évvel ezelőtti élvonalbeli visszatérése óta Besztercebányán négyszer találkoztak a csapatok, gól nélküli eredménnyel ért véget a 2008 novemberében lejátszott mérkőzés, azóta viszont zsinórban háromszor a vendéglátók nyertek 2:0-ra: 2009 novemberében Seye és Pančík, 2010 júliusában Adámik és Pich, 2011 márciusában pedig Jakubko, valamint Hesek talált a hálóba.

A jelenlegi pontvadászat második fordulójában a Dukla 3:1-re győzött a DAC-stadionban (g.: Németh Zs., ill. Uškovič 2, Jakubko). Volna tehát miért visszavágnia a sárga-kék alakulatnak…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?