Polgármesterük kupája a marcelházaiaké

Marcelháza/Hetény. Negyedszer rendeztek nemzetközi birkózótornát, negyedszer is otthon tartották polgármesterük kupáját a marcelházaiak.

Marcelháza/Hetény. Negyedszer rendeztek nemzetközi birkózótornát, negyedszer is otthon tartották polgármesterük kupáját a marcelházaiak. Az előző kiírásokhoz hasonlóan ezúttal is a hetényi Tarczy Lajos Alapiskola tornatermében zajlottak a szőnyegcsaták.

A Polgármester Kupa idei felvonásán is rangos mezőny gyűlt össze, Ausztria, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szerbia, Ukrajna és Szlovákia húsz klubjának száznegyvenhét versenyzője szabadfogásban és kötöttfogásban küzdött a győzelemért. A torna megnyitóján a résztvevők egyperces néma csenddel emlékeztek Édes Jánosra, a közelmúltban tragikus körülmények között elhunyt tizenegy esztendős madari birkózóra.

„Ami minket illet, védenceink helytállásával elégedettek vagyunk. Az összes hadra fogható birkózónknak bizonyítási lehetőséget kínáltunk. Közülük tízen szereztek elsőséget. Száztizenhét ponttal a csapatversenyben utcahosszal végeztünk az élen. A legtechnikásabb hazai birkózónak járó különdíjjal Hulman Nicolast jutalmaztuk. A súlycsoportok dobogósait és a csapatverseny első hat helyezettjét serleggel díjaztuk” – nyilatkozta a tornát értékelve lapunknak Marczinkó János, a marcelházai birkózóklub elnöke.

A rangos megmérettetésen a dél-szlovákiai klubok képviselői közül a bátorkeszi Lipták Ádám és Kovács Viktória, a dunaszerdahelyi Csörgő Tamás és Bürsöly Gergely, a somorjai Szeiler Mátyás is győztesként került a krónikába. Rajtuk kívül még gútai, madari, naszvadi, rimaszombati és vásárúti versenyző is dobogós helyezést ért el. A résztvevők elégedetten távoztak a színvonalas viadalról. „Nem csak a versenyzőink sikerei révén kerültünk a figyelem fókuszába. Vendéglátóként és rendezőként egyaránt jelesre vizsgáztunk. Még annak ellenére is, hogy ezúttal később kezdtük el a külföldön is népszerű tornánk szervezését. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a viadalt támogató Marcelházai Községi Hivatalnak, a szülőknek, nevezetesen a Bak, az Igrényi, a Paradi és a Steiner családnak, valamint Hegedűs Deniszának és Szeifert Katalinnak” – tájékoztatott Marczinkó János.

A dél-szlovákiai tehetségek számára a marcelházaiak viadala főpróbának számított az őszi országos bajnokságokra.

Versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?