Plovdivi magyar tarolás

Elképesztő számú 16 érem-mel, közte tíz arannyal zárta a magyar küldöttség a bulgáriai kajak-kenu Eb-t.Elsőként a kajakos Bodonyi Dóra szerzett aranyérmet 1000 méteren, aki több mint egy hajóhossz előnnyel ért a célba.

Elképesztő számú 16 érem-mel, közte tíz arannyal zárta a magyar küldöttség a bulgáriai kajak-kenu Eb-t.

Elsőként a kajakos Bodonyi Dóra szerzett aranyérmet 1000 méteren, aki több mint egy hajóhossz előnnyel ért a célba. „Általában én lassabban kezdek, így terveztem, hogy a végén jövök egy nagyobbat – mondta Bodonyi, aki elárulta, hogy egész héten nagyon fáradtnak érezte magát. – A múlt héten volt a válogató, nyilván ez emiatt van, a világbajnokságon azért majd szeretnék egy kicsit gyorsabb lenni.”

Női K2 1000 méteren az utolsó pillanatban változás történt, Bodonyi helyett Hagymási Réka került Farkasdi Ramóna elé a hajóba, de a módosítás nem zavarta meg a magyarokat, akik magabiztosan nyerték meg az öt egységet számláló döntőt. „Tulajdonképpen két-három edzésen vagyunk túl, de Rékával már nagyon régóta versenyzünk együtt, ültünk már egy csapathajóban. Rögtön az első evezés során megvolt köztünk az összhang, így bizakodtunk” – fogalmazott Farkasdi.

A szombati 500-as éremcsatákban a Lucz Dóra, Medveczky Erika, Takács Tamara, Vad Ninetta alkotta egység már 250 méternél is az élen haladt, s bár az ukránok és a lengyelek tapadtak, Magyarország megvédte címét ebben a számban. A női C2 500 méteren az idén két Vk-futamot is megnyerő Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső duó favoritként szállt vízre, és érvényesítette is a papírformát. Hogy mindhárom fél kilométeres döntő magyar aranyat hozzon, arról a Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter, Mozgi Milán alkotta férfi kajaknégyes gondoskodott, amely megvédte a címét.

A vasárnap délelőtti döntőket szakadó esőben bonyolították le, s a két magyar győzelem az első és az utolsó fináléban született: előbb a kajakos Takács Tamara egyesben, majd végül a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos duó párosban lett első 500 méteren. „Nem ez volt a taktika, kicsit belehúztam a rajtgépbe, mert eddig mindig gyorsan ellőtték, most azonban kicsit többet kivártak, így visszalökött – mondta Takács Tamara. – Az volt bennem, hogy Kozák Dana is így szokta csinálni, ha tavaly tudott úgy Eb-t nyerni, hogy egy hajó hátrányt kapott a rajtban, akkor nekem is ezt kell csinálnom. Örülök, hogy nem estem pánikba, ez mutatja, hogy fejben nagyon ott voltam. Így is azt csináltam, amit előre elterveztem, csak az elején kicsit hátrább voltam, mint gondoltam.” Nádas és Tótka látványos teljesítménnyel lett első. „A periférián láttuk az ukránokat, de nem foglalkoztunk velük, csak saját magunkkal, hogy megvalósítsuk, amit elterveztünk” – jegyzete meg Nádas.

A legrövidebb, 200 m-es távokon Lucz Dóra (K1) és a Balaska Márk, Birkás Balázs duó (K2) tudott győzni, míg a maratoni 5000 m-en Bodonyi Dóra (K1) lett első. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?