Pinte Attila szívesen hoppon maradna

Kolozsvár/Athén. Különösen emlékezetes maradt Pinte Attila számára az egy évvel ezelőtti, macedón–szlovák (0:5) labdarúgó vb-selejtező. Azonkívül, hogy a közeppályás 29. válogatott meccsén először talált be az ellenfél kapujába, ez volt – eddig – az utolsó fellépése is a nemzeti csapatban.

Pinte AttilaSomogyi Tibor felvételeKolozsvár/Athén. Különösen emlékezetes maradt Pinte Attila számára az egy évvel ezelőtti, macedón–szlovák (0:5) labdarúgó vb-selejtező. Azonkívül, hogy a közeppályás 29. válogatott meccsén először talált be az ellenfél kapujába, ez volt – eddig – az utolsó fellépése is a nemzeti csapatban. Ezzel a mérkőzéssel le is záródott egy újabb sikertelen fejezet a szlovák futballtörténelemben, melyet Adamec-éraként jegyeznek a krónikák. Mint ismert, időközben a csallóközi játékos klubot cserélt. A ferencvárosi zöld–fehér mezt az athéni Panioniosz kék–piros szerelésére váltotta, és már-már úgy tűnt, neve az új szövetségi kapitány, Ladislav Jurkemik noteszában még a margóra sincs feljegyezve. Majd jött a váratlan bejelentés: Pinte Attilát további öt régi-új játékossal együtt beválogatták az angolok elleni Eb-selejtezőre készülő keretbe. A 31 éves futballistát Athénban, internetezés közben kaptuk telefonvégre.

Csak nem éppen az angolok elleni keret névsorát böngészed?

Azon már túl vagyok. Mit mondjak, jó lesz újra a régi barátokkal találkozni. Egyébként, most éppen a holnapi vacsorához keresek egy receptet, ugyanis péntek este enyém a konyha.

Mi lesz a menü?

Azt hiszem, maradok a már bevált görögsalátánál és a lávakövön sült csirkemellnél. És mindez az erkélyen tálalva, ugyanis itt még mindig tombol a nyár.

És Beckhamék legyőzésére sikerült-e valamilyen receptet találnod a világhálón?

Hát ez már egy fogósabb kérdés. Erre, sajnos, még nincs bevált recept. Világklasszisokkal telitűzdelt csapat az angol válogatott, melynek tagjai évi 60-70 nehéz meccsen lépnek pályára. Ők a toronymagas esélyesei a találkozónak, sőt, a csoportnak is. Csak úgy lehet őket meglepni, mint tette azt a ZTE a Manchesterrel a budapesti mérkőzésen. Az biztos, hogy nem minket fog nyomni az esélyesség terhe.

Gondolom, meglepődtél, mikor megcsörrent a telefonod, és a szövetségi kapitány volt a vonal túlsó végén?

Meg bizony! Mióta Jurkemik a vezetőedző, csak egyszer voltam a tartalékok között. Hogy miért, azt inkább nem firtatom. Most azt mondta nekem, hogy nyerő típusokra van szüksége Owenék ellen, és ezért esett rám a választása. Meg aztán az sem volt káromra állítólag, hogy négy meccsen két gólt lőttem, megy a csapatnak és nekem is a játék, és hát a sajtónk is jó.

Szóval, te győzelemre számítasz?

Kiegyeznék egy minimális arányúval. Ez lesz pályafutásom egyik legfontosabb meccse, és amennyiben pályára kerülök, sehol sincs megírva az, hogy nem figyel fel rám valamelyik angol csapat menedzsere. Mert ugyan Görögország szép, de azért a szívem a szigetországba húz. Továbbá az sem mindennapi esemény Pozsonyban, hogy telt ház előtt futballozhat az ember, méghozzá Beckhamék ellen. Ez fantasztikusan tud doppingolni. Amennyiben pályára lépek, mindent megteszek majd a győzelemért.

Hogy fogadták a hírt csapattársaid, illetve a klubvezetők?

Mindenki gratulált. Végül is nem mindennapi esemény harmincadik válogatottságom alkalmából Albion nemzeti tizenegye ellen játszani.

Átfutott már az agyadon, hogy kivel szeretnél a meccs után mezt cserélni?

Azt sem bánnám, ha úgy járnánk, mint a zalaegerszegiek a Manchester legyőzése után. Ők ugyanis hoppon maradtak ereklye terén...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?