Phelps-recept: sok tészta és pizza

Peking |

<p>"Sok tészta és pizza" - árulta el az immár kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszócsillag, Michael Phelps a délelőtti versenyekre való felkészülésének titkát. Az amerikai tv-csatornák igényeinek megfelelően délelőttre programozták a pekingi olimpia úszódöntőit.</p>

Ez az újdonság több úszót is megzavart, Phelpset viszont nem. "Annyit alszom és eszem, amennyit csak lehet - nyilatkozta kedden pekingi harmadik aranya után - sok tésztát, pizzát, szénhidrátot eszem. Reggel fél 5-5 körül ébredek, majd még visszaalszom egy fél órára, mielőtt felkelek. Időbe telik nekem, amíg reggel feltápászkodom, de most az olimpiáról van szó". Az előfutamokkal és a döntőkkel együtt Phelps vasárnapig minden nap úszni fog.
"Mindent megteszek, hogy felfrissüljek. Ez alapvető lesz a következő napokban" - mondta a bajnok, aki naponta kétszer masszíroztatja magát. Barátai is lesik minden pillanatát.
"Tegnap a váltó után több barátomtól kaptam sms-t, azt írták, hogy nem tudtak aludni, annyira izgatottak voltak. Volt, aki azt kérdezte tőlem, hogyan tudok sziesztázni. Azt feleltem nekik, hogy nem fogok tudni sziesztázni, ha ennyi sms-t küldenek".
Phelps hangsúlyozta, minden újabb győzelem után arra törekszik, hogy mindent kiürítsen a fejéből: "Nem könnyű, de minden versenyen sok dolgom van, száz százalékig koncentrálnom kell." (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?