Pezsgőfürdő Ostraván

Olomouc/Ostrava. Vasárnap háttérbe szorult a jégkorong-világbajnokság Ostraván. Az ok: az Olomouc elleni idegenbeli győzelemmel 23 év után ismét bajnoki címet ünnepelhet a Baník labdarúgócsapata.

Pavel Besta pezsgővel locsolta Radoslav Látalt, az ostravaiak csapatkapitányát. A Baník 23 év után lett elsőČTK-felvétel „Bajnok a Baník” – zúgta a mintegy kétezer ostravai szurkoló Olmützben, miután a hátvéd Bolf, aki a szezon után a francia Auxerre-ben folytatja pályafutását, megszerezte a vezetést a vendégeknek. Az igazi fieszta azonban a meccs végét jelző hármas sípszó után kezdő-dött. Az első ostravai drukkert, aki berontott a pályára, még lefogták a szervezők, de az örömittas tömeggel szemben tehetetlenek voltak: a Baník szurkolói kidöntötték a kerítést, és elözönlötték a pályát, hogy együtt ünnepelhessenek kedvenceikkel. A szervezők sem késlekedtek, és 480 rohamrendőr érkezett a pályára, hogy rendet teremtsen, és a televíziós felvételek tanúsága szerint nem válogattak az eszközökben, olykor még a játékosoknak is kijutott egy-egy pofon. „Értelmetlen erődemonstráció volt a rendőrök részéről, nem tudom, mi szükség volt erre” – nyilatkozta az Újpestet is megjárt Radek Slončík, aki korábban már a Spartával is ünnepelhetett bajnoki címet.

„Karrierem legszebb pillanatai ezek” – vallotta be Radoslav Látal, a Baník csapatkapitánya, aki a Schalke 04 csapatával UEFA Kupát és Német Kupát is nyert. „Ez mégis fontosabb számomra. Más dolog egy nagy csapattal eredményt elérni, és más bajnokságot nyerni a Baníkkal. Nagyszerű szurkolóink vannak, most alighanem fergeteges ünneplés következik. A feleségemet már előre felkészítettem arra, hogy ha bajnokok leszünk, egy hétig ne várjon haza.”

A fergeteges ünneplés nem is maradt el, Ostrava belvárosában vasárnap délután több ezer ember várta a csapatot. „Ezt az érzést nem lehet leírni. Erre vártunk évek óta. Nem tudom, hogyan megyek munkába holnap reggel, de ez most nem is érdekel” – áradozott egy boldog ostravai drukker. A fiesztához, amely nagyszabású tűzijátékkal zárult, még a jégkorong-világbajnokságra érkező svéd és finn hokiszurkolók is csatlakoztak. (idnes, pr)

Korai még az ostravai öröm?

Prága. A cseh rendőrség szerint az FC Synot igazgatója, Jaroslav Hastík jelentős pénzösszeget fizetett Stanislav Hruškának, a márciusi Synot–Sparta (2:0) mérkőzés egyik partjelzőjének, hogy ítéleteivel a hazaiakat segítse. Amennyiben a gyanú beigazolódik, a 3 pontot 3:0-s gólaránnyal a Sparta kapja: ebben az esetben viszont csak öt pont lesz a Baník előnye. „Próbálkozzon a Sparta, amivel akar, a bajnoki címet már senki sem veheti el tőlünk” – reagált tegnap a Baník nevében Radoslav Látal. A Cseh és Morva Labdarúgó Szövetség jelezte: döntés ma várható. A következő fordulóban ugyanis a Baník a Spartát fogadja... (idnes)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?