Petroék sikere a radi pingpongtornán

pingpong
Rad |

Tavalyi sikerét megismételve az idén is tarolt a Petro testvérpár az 1986-tól jegyzett községi asztalitenisz-bajnokságon, amely a Bodrogköz, és az Ung-vidék legrégebbi ilyen jellegű sportrendezvénye.

A sorrend azonban némileg megváltozott. Míg az elmúlt kiírásban Péter vitte el a pálmát egyesben, most bátyja, András diadalmaskodott. A testvérpár az idei megmérettetésen párosban –hasonlóan az elmúlt esztendőhöz – most sem talált legyőzőre. A helyi kultúrházban zajló esemény megkezdése előtt Mozsár Mária polgármester rövid megnyitójában az eddigiekhez hasonlóan elsősorban a sportszerű viselkedésre kérte a szemben álló feleket, függetlenül a mérkőzés végkimenetelétől. Egyéniben 13-an szálltak harcba a helyezésekért. Az egymás elleni mérkőzéseken, ahol mindenki mindenkivel játszott, csak a Petro testvérpár verte végig a mezőnyt. A mindent eldöntő mérkőzés végén András ünnepelhetett 3:1-es sikerével. Párosban öt kettős indult el, s a Petro fivérek itt is megállíthatatlanok voltak. A Pankovics Csaba–Pankovics Bence kettős sem tudta komoly ellenállásra kényszeríteni őket, s végül is a döntőnek bizonyuló párharcot Andrásék 3:1-es sikereként könyvelhette el a krónikás. „Szinte hihetetlen, hogy az elmúlt évi sikerünket meg tudtuk ismételni. Az, hogy egyéniben felborult a papírforma, nem baj, hiszen a siker a családban marad, és együtt is ünnepeljük meg ezt – mondja nevetve András. – Remélem jövőre, valamelyik számban, valamelyikünk újra dobogóra kerül majd.” Az utánpótláskorúak (10–16 év) is a zöld asztal mögé álltak, s közülük a 11 esztendős Majernik Adám volt a legjobb. Ezzel a teljesítményével kivívta, hogy a felnőttek sorában is szerencsét próbáljon. Zdibák Kristóffal az oldalán párosban is első lett. Az ifjú Majernik a nagyok közt is vitézkedett, a 4. helyre tornázta fel magát. Az esti órákba nyúló seregszemlén elért helyezésekért járó érmeket, serlegeket, okleveleket Mozsár Mária, a település első embere és az önkormányzatban helyet foglaló Deák László sportreferens adta át. Mindketten leszögezték: egy ilyen sportesemény, amely a környékbeli községekből is idevonzza az érdeklődőket, mindenképpen folytatást igényel. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?