Pénzszámlálás a siófoki öltözőben

<p>Horváth Károly, a siófoki NB I-es labdarúgócsapat szakmai igazgatója a bennmaradásért vívott küzdelemben meglepő motiváció mellett döntött. A héten az öltöző közepén Fehér Zsolt csapatkapitánnyal számoltatta át az eddig a kasszában maradt jelentős prémiumalapot. A 60 éves Horváth Károlyt faggattuk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Két fordulóval a befejezés előtt nagyon nehéz helyzetben van a csapata, öt ponttal van lemaradva a 14. helyen álló Pápától. Ledolgozható ez a hátrány?

A mi a helyzetünk nem most vált súlyossá, hanem már a bajnokság kezdetétől rendkívül nehéz. De amíg van esélyünk a bennmaradásra, nem adjuk fel. Pénteken odahaza le kell győznünk a Pápát, s akkor még a zárófordulóban is lesz miért küzdenünk.

Milyen a premizálási rendszer Siófokon?

Nálunk olyan szerződéseik vannak a játékosoknak, hogy csak akkor kapnak prémiumot, ha a csapat nem áll kieső helyen. Ellenkező esetben a jutalomra szánt pénz gyűlik a kasszában, és csak akkor kapja meg a csapat, ha nem esik ki az élvonalból. Az együttes eddig huszonkét pontot gyűjtött, legtöbbjét úgy, hogy a tizenötödik, már kiesést jelentő helyen állt, így alig kellett prémiumot fizetnünk.

Mi volt a célja az öltözőbeli pénzszámolással?

Védenceim az utóbbi két bajnoki mérkőzésen, de elsősorban Kecskeméten úgy fociztak, mint a lányok. Játékukból hiányzott a tűz, az elszántság és főleg az agresszivitás. Ezért úgy döntöttem, hatékony motivációval rukkolok ki: megmutatom nekik, hogy a bajnokság során milyen sok pénzt hagytak a klub pénztárában. Saját szemükkel meggyőződhettek arról, hogy a kasszában forintra megvan a pénz, csak ki kell onnan venni. Amikor peregtek a tíz- és húszezresek, csak néztek, mint a moziban. Ennyi pénzt még nem láttak, azt hitték, valamelyik bankfiókban vannak.

Sikerült feltüzelni a játékosokat?

Naná. A pénzszámolást követő edzésen olyan elszántak voltak fiúk, hogy majd’ átharapták egymás torkát. Senki sem lazsált, mindenki odatette magát. Nem ismertem rájuk. Alig várom már a Pápa elleni meccset, remélem, azon is harapni fognak a focistáim. Mert ha az élvonalban maradunk, a srácokra szakad a bank...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?