Péntek a vb-n: Anglia közel a továbbjutáshoz, Hollandia is újra a pályán

hollandok

A pénteken pályára lépő nyolc csapat már második mérkőzését játssza a katari labdarúgó-világbajnokságon. Ha Anglia legyőzi az Egyesült Államokat, továbbjut a nyolcaddöntőbe.

A pénteki napot Wales és Irán mérkőzése nyitja. A B csoportban mindkét gárda számára fontos lenne a győzelem, sőt, utóbbinak szinte kötelező, ha meg akarja őrizni továbbjutási esélyét. A hétfőn Gareth Bale büntetőjével pontot szerző európai együttes a második félidős teljesítménye fényében Irán ellen esélyesként léphet pályára, ugyanakkor a gólerős Mehdi Taremi fémjelezte ázsiai csapat kihasználhatja, ha Aaron Ramsey-ék olyan visszafogottan futballoznak majd, mint azt az USA elleni első félidejükben tették.

Ezután visszatér a műsor az A csoporthoz, ahol előbb Katar Szenegállal, majd Hollandia Ecuadorral csap össze. Szenegál nem vallott szégyent az első fordulóban Hollandia ellen, végig partiban volt és csak kapusa, Mendy két bakijának köszönhetően szenvedett 2:0-ás vereséget. A házigazda katariak ellenben nagyon haloványan játszottak az Ecuador elleni 0:2 alkalmával, és a második kapott gól után sem tudtak veszélyesek lenni, holott a második félidőben a dél-amerikai ellenfél érezhetően visszavett a tempóból. Ha a katariak megúsznák a vereséget, azzal a vb újabb szenzációját szolgáltatnák.

A csoport másik meccsén egyszerű a képlet, a győztes már biztos továbbjutásnak örülhet. Az ecuadoriak eddig csak egyszer élték túl a vb-csoportkört, Hollandia viszont rutinból teljesíteni szokta ezt a feladatot.

A nap utolsó mérkőzésén újra a B csoport kerül középpontba, ahol Anglia egy győzelemmel biztosan továbbjut a nyolcaddöntőbe. Gareth Southgate együttese hétfőn simán, 6:2-re nyert Irán ellen, azonban a kapitány és a játékosok sem voltak maximálisan elégedettek a teljesítményükkel, különösen a két kapott gól miatt voltak önkritikusak.

Az amerikai csapat az első találkozóján felemás teljesítményt nyújtott, mert amíg az első 45 percben komoly fölényben futballozott, addig a másodikban Wales érvényesíteni tudta akaratát a nagyon fiatal átlagéletkorú riválissal szemben. A gárdát az Egyesült Államokban sok kritika érte a fordulás után nyújtott teljesítményéért, de Gregg Berhalter megvédte tanítványait, mint mondta, a játékosai a második félidőben is kiadtak magukból mindent. Abban viszont a szakember és a sajtó képviselői is egyetértenek, hogy Anglia ellen jobban kell teljesítenie a csapatnak, melyben a második félidőben Weston McKennie-t és Yunus Musah-t is kisebb sérülés miatt kellett lecserélni, de a hírek szerint mindkét futballistára számíthat majd péntek este a szakvezető, aki így a legerősebb együttesével veheti fel a harcot az angolok ellen. Náluk sokáig kérdéseses volt a csapatkapitány, Harry Kane játéka, de Southgate megerősítette, hogy a Tottenham támadója bevethető lesz.

(MTI, lz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?