Pavuk még óvott is, mégsem mehet az Eb-re

Holnap kezdődik Zágrábban a műkorcsolya Eb, de a szurkolók hiába keresik az indulók között Pavuk Viktória nevét. Ha két héttel korábban keresték volna, megtalálták volna, de azóta volt egy országos bajnokság, s ott nemcsak a papírforma borult, hanem a korábban már papírra vetett nevezés is.

Pavuk Viki védjegye a kézletevős fecske – ezt a mozdulatot legfeljebb mástól látjuk az idei műkorcsolya Európa-bajnokságonReuters-felvételA magyar országos bajnokságon egyedül a nők kategóriájában volt igazi verseny, a férfiaknál ketten, párosban és jégtáncban egy-egy kettős indult. (Érdekesség: előbbi esetben az egy örvendetes szám – három évtized után van újra magyar páros; utóbbiban elkeserítő – tavaly két felnőtt és három junior jégtáncospár versenyzett.) A nők viszont hatan voltak, és bár Sebestyén Júliát senki sem tudta megközelíteni, mögötte komoly csata folyt.

A rövidprogramban még a 2004-es Európa-bajnokság 4. helyezettje és közönségkedvence, Pavuk Viktória állt a második helyen, a kűrben viszont változott a helyzet, s végül Katherine Hadfordé lett az ezüstérem.

Jöhet a jogos kérdés, ki az a Katherine Hadford, és mi köze Magyarországhoz? Sorban válaszolunk: Katherine Hadford egy 18 éves tehetséges korcsolyázó, Virginia államban született. Magyarországhoz annyi kö?ze van, hogy már 2006-ban is indult a magyar bajnokságon, azóta Budapesten is edz, ugyanis magyar gyökerei vannak. Nem is akármilyenek: nagyma?máját Széchenyi Kornéliának hívják…

De vissza az eredeti sztorihoz, mert reményeink szerint Katiról írhatunk még eleget az Európa-bajnokság alatt: Hadford ugyanis ott lesz Zágrábban, Pavuk pedig nem. Mindezt az országos bajnokság végeztével döntötte el a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség műkorcsolya szakbizottsága, amely inkább adna lehetőséget egy rátermett juniornak, mint a nagyon szimpatikus, az elmúlt pár versenyen viszont leginkább csak lassú forgásairól megjegyezhető Pavuk Viktóriának. Nem a magyar az első olyan szövetség, amely az országos bajnokság után jelöli ki az Eb-csapatát, de feltehetőleg a magyar az egyetlen, amely már papírra fektetett nevezést változtat meg utólag – az Európa-bajnokság hivatalos honlapján az országos bajnokság előtt néhány nappal ott állt, hogy Sebestyén és Pavuk képviseli majd Magyarországot. (Minden adminisztrációs gon?dot megoldott volna, ha a nevezést nevek nélkül adják le, azzal a megjegyzéssel, hogy majd az ob után véglegesítik.)

Pavuk Viktória felháborodott, s testvérével (egyben edzőjével) együtt óvott: ám nem a szövetség eljárásait, hanem a verseny eredményét óvta meg, ezzel eleve kudarcra ítélve a próbálkozást. Eredményeket óvni ugyanis csakis matematikai hiba miatt lehet, leértékelt ugrások, alacsony pont?értéket kapott forgások miatt nem: képzeljük el, mi lenne akkor egy-egy műkorcsolyaverseny után.

Az elnökség az óvást elutasította, a sírásokkal és rágalmazásokkal színesített történetnek pedig nem marad más nyoma, mint néhány oldalnyi, mocskolódásoktól sem mentes vita az interneten. És persze Katherine Hadford bemutatkozása az Eb-n. Bízunk benne, hogy ez majd feledteti az előzményeket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?