Pavol Kováč visszatért

Dunaszerdahely |

<p>Nyolc próbajátékossal kezdett a DAC futballcsapata a szerdai, a szenci SFM elleni 1:0-s sárga-kék győzelemmel zárult előkészületi találkozón.</p>

A kapuban az ősszel remeklő dubnicai Pavol Kováč állt, aki várhatóan hamarosan ismét a csallóköziek hálóőre lesz.

Mivel a DAC ma (17.00) a Graz melletti Stegersbachban az iráni válogatottal, holnap pedig Budapesten (17.30) az Újpesttel mérkőzik, Štefan Horný vezetőedző pihentette kulcsembereit a szerdai találkozón. Az A keretből mindössze a jobbhátvédként szereplő Lénárth, valamint Coric és Csonka volt kezdő. A védelem tengelyében a 31 éves cseh Dvorník (korábban Rózsahegyen focizott), és honfitársa, Švec (Sparta B) játszott, a hátvédsor bal oldalán Daniel Kaplan kapott helyet. A középpálya jobb oldalán Petr Glaser, a Sparta-fakó 23 éves játékosa, mellette a legutóbb Szepsiben futballozó Nemček, valamint két szerb légiós kapott bizalmat. A második félidőben Kiss váltotta Kováčot, rajta kívül Králik, Németh Zsolt, Ágh és Csölle is szóhoz jutott.

„Nagyon nehéz értékelnem a mérkőzést, hiszen zömében tesztelt játékosok léptek pályára. Ennek tudható be, hogy végig mezőnyfölényben játszottak a szenciek, mi pedig gyors kontrákkal próbálkoztunk. Az egyik kontra végén kihasználtuk a vendégvédelem megingását, és Coric pontos passza után Glaser lőtt a hálóba. Az igazat megvallva többet vártam a próbajátékon levőktől. Védenceim közül Coric, Németh Zsolt, Lénárth és Csonka érdemel dicséretet” – mondta lapunknak Štefan Horný vezetőedző.

Struhár és Harsányi továbbra is sérüléssel bajlódik, Konečný pedig egyelőre nem egyezett meg a vezetőkkel az új szerződéséről. Megtudtuk, hogy tegnap John Delarche személyében egy kameruni csatár érkezett a DAC-hoz.

A meccs érdekessége volt, hogy Radványi Miklós, a szenciek mestere először szerepelt volt csapata ellen. „Kikaptunk, de a mutatott játékkal elégedett vagyok. Igaz, nem is a DAC volt az ellenfél, hiszen csak ámultam, hogy kik húzták magukra a sárga-kék mezt. Végig jobbak voltunk, de nem tudtunk a hálóba találni, kétszer a gólvonalról mentettek a dunaszerdahelyi védők. Örülök, hogy Belkovics és Chorvatovič felépült hosszú sérüléséből. Sajnos, Mravec keresztszalag-szakadást szenvedett, így ősszel nem számíthatok rá. Jelenleg két fiatalt tesztelünk, Michal Černan a Sparta B-ből, Boris Turčák pedig a pozsonyi Slovanból érkezett” – szögezte le Radványi Miklós.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?