Pavel Hoftych fölfelé bukott

<p>Húzta-halasztotta Vladimír Poór, a nagyszombati Spartak tulajdonosa a már régóta esedékes edzőcserét, de a trencséniek elleni KO (6:0) után megcselekedte, „mit megkövetelt a haza”: elfogadta Pavel Hoftych lemondását.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

A cseh tréner hasonlít a spártai hősökhöz: bátor (az emlékezetes október elejei szurkolói öltözőlátogatás láthatóan nem viselte meg), és még kilátástalannak tűnő helyzetben sem adja fel: miután az ismét a tabella utolsó helyére lecsúszó együttesen edzőként nem tudott segíteni, előrébb lépve a ranglétrán menedzserként próbálja majd ezt megtenni. „A tulajdonos ragaszkodik hozzá, hogy a klub kötelékében dolgozzak tovább, jövőbeli feladataimat néhány nap alatt pontosítjuk” – magyarázta a 45 éves Hoftych.

Pedig az is meglehet, a Spartak csak nem akart ünneprontó lenni Trencsénben: a hazai klub ugyanis szombaton ünnepelte fennállása 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból a két egyesület egykori játékosaiból kialakított csapatok játszották a felvezető mérkőzést. A nézők többek között Peter Némethnek, Simon Gyulának vagy Igor Bališnak tapsolhattak, s a 2x25 perc erejéig Stanislav Griga, Anton Dragúň és Milan Albrecht is visszatért a trencséni kispadra.

Jozef Vukušič csak nemrég ült le a nyitraira, de máris olyasmire volt képes, amire augusztus 25. óta nem volt példa: a kék-fehérek nyertek a bajnokságban. Az áldozat az eperjesi Tatran volt, s mint 10 fordulóval ezelőtt a kassaiak ellen, most is 4:1 lett az eredmény – rossz hírünk a nyitraiaknak, hogy a pontokat ilyen tempóban gyűjtve nem lehet bennmaradni a Corgoň Ligában.

A bajnoki címvédő zsolnaiaknál is döcög a szekér. Az előző három meccsen legalább 1-1 pontot szerzett a holland Frans Adelaar vezetőedző csapata, Rózsahegyen viszont már 1:0-ra kikapott. „Nem játszottunk rossz mérkőzést” – értékelt a tréner, akinek csapata már 415 perce gólképtelen.

Egy másik széria viszont megszakadt a hétvégén: a senicaiak kilenc meccs óta tartó veretlenségi sorozata a pozsonyi Slovan ellen (0:1) nem folytatódott, mert a szerb Milinkovics második percben szerzett szabadrúgásgóljára az erdőhátiak nem tudtak válaszolni. A foggal-körömmel védekező vendégek érthetően elégedettek voltak. „Három pontért jöttünk, és ennyivel is távozunk” – mondta vezetőedzőjük, Samuel Slovák. Ennyire egyszerű játék a futball. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?