Paralimpia 2024 – Luterán Petra döntős 400 méteres síkfutásban

Paralimpia 2024

Luterán Petra a harmadik legjobb idővel bejutott a szombati döntőbe a T47-es kategória 400 méteres síkfutó számában a párizsi paralimpián.

A péntek esti két előfutamból az első három és a további két legjobb időt elérő versenyző lépett tovább a fináléba. Az elmúlt napok remek időjárása után a második versenynapon felhős idő és csapadék jellemezte a francia fővárost. A 27 éves tatabányai parasportoló az első futamban futott a Stade de France esőáztatta pályáján, de mintegy félórás csúszással térdelhetett csak be a rajtgépbe.

Luterán májusban, 58.35 másodperces egyéni csúccsal bronzérmet szerzett ebben a számban a kóbei világbajnokságon, s a gyengébb rajt után most ettől ugyan elmaradt, de nagyszerűen hajrázva 58.93-mal a vb-címvédő brazil Fernanda Yara da Silva mögött másodikként ért a célba. Összesítésben a harmadik idő volt az övé.

„Szerettem volna az első három között zárni a futamomban, hogy ne kelljen izgulni a továbbjutás miatt. Az elején egy kicsit megijedtem, mert nagyon elmentek a többiek, de tudtam, hogy jó a hajrám, és nagyon elégedett vagyok ezzel a futással – mondta az MTI-nek az Egyesült Államokban élő versenyző. – A félórás csúszást nehéz volt kezelni, az izmaink kihűltek, fejben sem volt egyszerű, de szerencsére megoldottam. Nem kedvencem az esős pálya és a 2-es pálya sem, de úgy voltam vele, hogy ez van, ebből kell gazdálkodni. A közönség viszont  fantasztikus volt.”  

A döntőt szombaton este rendezik, Luterán azt mondta, edző-édesapjával a nyolc közé jutást tűzték ki célul, ez sikerült.

„Nem tudom, mi lesz a döntőben, én mindent beleadok, aztán lesz,  ami lesz” – fogalmazott.

A tíz éve, a nankingi ifjúsági olimpián magasugrásban negyedik Luterán Petra már abbahagyta a versenyzést, amikor két éve, egy közlekedési balesetben elvesztette a bal alkarját. Ezután kezdett újra atletizálni, s parasportolóként visszatért a pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?