Padányi pingpongcsoda

Padány. Az asztalitenisz 1992-ben ütötte fel a fejét a Dunaszerdahelyi járás 820 lelket számláló településén. A kis kaucsuklabda padányi bűvölői kezdetben ugyan a járási bajnokság legalacsonyabb osztályában szerénykedtek, ám az új évezred elején parádés menetelésbe kezdtek.

Padány. Az asztalitenisz 1992-ben ütötte fel a fejét a Dunaszerdahelyi járás 820 lelket számláló településén. A kis kaucsuklabda padányi bűvölői kezdetben ugyan a járási bajnokság legalacsonyabb osztályában szerénykedtek, ám az új évezred elején parádés menetelésbe kezdtek. A 2001/2002-es bajnoki évfolyamban megnyerték a kerületi bajnokság I. osztályát. Kapóra jött, hogy éppen akkoriban bomlott fel a honi I. ligában játszó nagyabonyi gárda, melynek ászai közül Jozef Kmeťet, Navrátil Károlyt és Kardos Aladárt tüstént leigazolták. Dunaszerdahelyről Horváth Lóránt és Gaál Norbert került a csapathoz. Ebben az összeállításban tovább folytatódott az együttes szárnyalása. A 2002/2003-as idényben további bajnoki címet szereztek, s már a III. ligába kerültek. A kiváló játékerőt képviselő kollektíva napjainkban újoncként diktálja a tempót, jelenleg öt pont előnnyel vezeti a tabellát!

„Mi nem csupán egy csapattal büszkélkedünk, hiszen B gárdánk a járási élvonalban viszi a prímet. Ha minden az elképzeléseink szerint alakul, akkor az új bajnoki évadban egy II. és egy IV. ligás együttesünk lesz“ – nyilatkozta lapunknak az eredményeket kommentálva Lázok Attila padányi polgármester.

De vajon miként tudták biztosítani a versenyszabályok által kötelezően elrendelt serdülőcsapat bajnoki szerepeltetését? „Sikerült egyezségre jutnunk a bakaiakkal, az ő csapatuk Padány név alatt küzd a bajnoki pontokért. Az utánpótlás-nevelés beindítása után a jövőben helyi forrásból akarunk táplálkozni. A falufejlesztési terv értelmében óvodánkat és alapiskolánkat a tágas kultúr- és szociális központunkba költöztetjük át, ott a pingpongasztalok is állandó helyet kapnak, a hét minden napján várják az érdeklődőket. Nem akarunk csupán idegen tollakkal ékeskedni“ – körvonalazta az utánpótlás képzésével kapcsolatos elképzeléseit a községi elöljáró. (vk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?