Overdose ma Ascotban fut

<p>A legendás ascoti versenypályán áll ma rajthoz Overdose, a magyar csodalóként emlegetett hatéves telivér mén. Mikóczy Zoltán dunaszerdahelyi vállalkozó lova az ezerméteres King’s Stand Stakes Group I-es versenyen indul.</p>

Overdose-nak ez lesz a második versenye Angliában, három hete a Haydock Parkban a Group II-es Temple Stakesen a hetedik helyen végzett. „Azon a futamon a lovon a fáradtság jelei látszottak, hiányzott belőle a megszokott tűz, vélhetően a kimerítő utazás miatt. Utólag úgy látom, egy héttel korábban ki kellett volna vinni Overdose-t Angliába, kevés volt az az egy hét a verseny előtt. Az embert is megviseli, ha levezet 2000 kilométert, és csak ül, a lónak ráadásul ezt az utat végig kellett állni, a kanyarokban egyensúlyozni, s ezért nagyon elfáradt. Ezen már nem tudunk változtatni, most viszont már ott van a verseny helyszínén, akklimatizálódott, és semmi nem akadályozta a felkészülését” – nyilatkozta lapunknak Mikóczy Zoltán, aki kisebb megszakításokkal maga is a lova mellett töltötte a két verseny közötti időszakot. „Az elmúlt időt arra fordítottuk, hogy kellőképpen formába hozzuk a lovat, s úgy feltöltsük energiával, hogy ez majd a versenyen jöjjön ki belőle. Ennek érdekében a tréner is egész idő alatt kint volt vele, egy hétvége kivételével, akkor rendezték ugyanis Budapesten a Millenniumi Díjat, Pozsonyban pedig a Turf gálát” – magyarázta Mikóczy.

A Royal Ascot nyitónapjának sprintje természetesen nem hasonlítható ezekhez a versenyekhez. „Az ascoti helyszínt látva szinte földbe gyökerezik az ember lába. Gigantikus pálya, százezer ember… A hatalmas lelátók mellett szinte eltörpülnek a lovak és a lovasok. Remélem, hogy bár tapasztalatlanok vagyunk, nem követünk el valami elemi hibát. Oda kell figyelnünk, nehogy a környezet nagysága nyomasztóan hasson ránk. Bár még soha nem tapasztaltunk olyan óriási felhajtást, amilyen ezt a versenyt övezi, nekünk csakis a ló felkészítésére szabad koncentrálnunk” – hangsúlyozta Overdose tulajdonosa.

Mikóczy a célokról is beszélt: „Titokban minden verseny előtt arra gondol az ember, hátha megtörténik a csoda. A hosszú távú célunk az, hogy Overdose idén valamelyik Group I-es versenyen győzni tudjon. Nehéz megmondani, hogy ez most lesz, vagy a következő versenyen, vagy azután, mert olyan kiegyensúlyozott a mezőny, hogy nüánszok dönthetnek. Ha jól sikerül a start, és nem lesz semmilyen hátráltató körülmény, akkor szerintem lényegesen jobb eredményre számíthatunk, mint Haydockban. Az első háromban való szereplés már fantasztikus eredmény lenne.”

A bukmékerek ezt nem tartják elképzelhetetlennek. „Overdose a múltkori verseny után viszonylag nagyot esett a bukmékereknél, hatodik-hetedik volt, de most az újabb felméréseket követően már másodikként hozzák a Haydockban győztes Sole Power mögött” – tudtuk meg Mikóczytól.

A King’s Stand Stakes 16.05- kor kezdődik, s élőben közvetíti a Sport M és a cseh Sport 1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?