Ovecskin az első választott

New York. A mindössze 18 éves orosz Alekszandr Ovecskin lett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) idei játékosbörzéjének (draft) első választottja. Az utóbbi szezonban a Dinamo Moszkva csapatát erősítő csatárt a Washington Capitals szerezte meg.

New York. A mindössze 18 éves orosz Alekszandr Ovecskin lett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) idei játékosbörzéjének (draft) első választottja. Az utóbbi szezonban a Dinamo Moszkva csapatát erősítő csatárt a Washington Capitals szerezte meg. Ovecskin az orosz bajnokság 2003/2004-es kiírásában 53 mérkőzésen 13 gólt és 10 gólpasszt szerzett. Ilja Kovaljcsuk után ő a második orosz hokis, aki legelőször kelt el a drafton.

Ovecskint már tavaly draftolni szerette volna a Florida, ám a szélsőnek egy nap hiányzott ahhoz, hogy elérje az ehhez szükséges korhatárt. A csatár sportcsaládból származik, édesanyja kétszeres olimpiai bajnok kosárlabdázónő, édesapja ismert futballista volt. A fiatal orosz hokis már két évvel ezelőtt felhívta magára a figyelmet, a pöstyéni junior világbajnokságon 14 gólt szerzett, és az idei felnőtt világversenyen is tündökölt. Hogy a tengerentúlon kapósak az orosz hokisok, azt az is bizonyítja, hogy a 17 esztendős Jevgenyij Malkint (Magnyitogorszk) a második helyről szerződtette a Pittsburgh.

A szombati draftolás során négy szlovák korongozó is elkelt. A 18 esztendős Boris Valábikot a 10. helyről választotta az Atlanta. Valábik mindössze a negyedik szlovák hokis, akit az első tíz között draftoltak. Korábban Marian Gáborik (Minnesota) a harmadik helyről kelt el, Róbert Petrovicky (Hartford) a kilencedikről és Branislav Mezei (NY Isladers) a tizedikről. A nyitrai születésű hátvéd a szlovák csapat legjobbjai közé tartozott az idei junior vb-n. Andrej Meszárošt (Dukla Trenčín) a 23. helyről szerezte meg az Ottava. „Egyáltalán nem vártam, hogy éppen az Ottava választ. Örülök neki, hogy Hossa és Chára játékostársa lehetek” – mondta a 18 éves hátvéd. A 3. fordulóban a 71. helyről kelt el Ondrej Sekera (Dukla Trenčín) és a 78.-ról Peter Ölvecky (Dukla Trenčín). (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?