Ötmilliós jutalom

Pozsony. Tegnap Rudolf Schuster államfő és Mikuláš Dzurinda miniszterelnök fogadta a finnországi világbajnokságon bronzérmet szerzett szlovák jégkorong-válogatottat. Rudolf Schuster elnöki kitüntetésben részesítette a csapatot.
A kormány döntése alapján ötmillió koronás jutalmat kap az együttes.

Rudolf Schuster Žigmund Pálffynak adja át a kitüntetéstTASR-felvételPozsony. Tegnap Rudolf Schuster államfő és Mikuláš Dzurinda miniszterelnök fogadta a finnországi világbajnokságon bronzérmet szerzett szlovák jégkorong-válogatottat. Rudolf Schuster elnöki kitüntetésben részesítette a csapatot.

A kormány döntése alapján ötmillió koronás jutalmat kap az együttes. Ebből František Hossa vezető-edzőnek és a játékosoknak fejenként 150 000 korona jut. A szakmai stáb többi tagja külön-külön 70 ezret érdemelt ki. A repülőgépen megtett útja 753 ezerbe került, így a kormány összesen 5,3 millió koronát fordított erre a célra.

Csak a rend kedvéért: a korongozóknak – elsősorban az NHL-ben szereplőknek – van mit a tejbe aprítaniuk, hiszen például Žigmund Pálffy évi alapfizetése 7,5 millió dollár. Rajta kívül Peter Bondra (4,75), Pavol Demitra (3,9), Miroslav Šatan (3,55) és Jozef Stümpel (2,85) keresett az idén a legtöbbet. Számukra csak jelképes összegnek számít a jutalom... (TASR, sz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?