Ötkarikás mozgásban az ipolysági főtér

Gyerekzsivaj, sportágkóstoló és ötkarikás futás – ez mind belefért az Ipolyságon rendezett Mozgásban a főtér és az olimpiai futónap közös rendezvényébe.„Hetedszer találkoztunk a főtéren, először kapcsoltuk össze az ötkarikás futógálával. És megérte! Ezer gyerek élvezte a történéseket.

Gyerekzsivaj, sportágkóstoló és ötkarikás futás – ez mind belefért az Ipolyságon rendezett Mozgásban a főtér és az olimpiai futónap közös rendezvényébe.

„Hetedszer találkoztunk a főtéren, először kapcsoltuk össze az ötkarikás futógálával. És megérte! Ezer gyerek élvezte a történéseket. Ovisok, alap- és középiskolások – számolt be sikeres honti sporteseményükről Révész Angelika, a városi hivatal sportért is felelős főosztályának vezetője. – És nemcsak az ipolysági intézményekből jöttek, hanem voltak ovisok Tompáról, ovisok és alapiskolások Ipolyszakállosról is. Az olimpiai nap lényegét ismertette üdvözlő szavaiban Ivan Čierny, az Olimpiai Klubok Társulásának elnöke, aki azt is bejelentette, hogy 2016-ban az ipolysági Szokolyi Alajos Olimpiai klub volt a legjobb Szlovákiában.”

Tizenhat sportágat próbálhattak ki a gyerekek a főtéren. A városban meghonosodottak – labdarúgás, karate és asztalitenisz – mellett továbbiakkal (hagyományosakkal és különlegesekkel) is megismerkedhettek az érdeklődők. „És hogy az olimpiai hangulat se hiányozzon, sikeres ipolysági sportoló fiúk vitték a térre a lángot, a zászlót, minden úgy történt, mint az ötkarikás játékokon. Maximum 130 gyerek futott sportnépszerűsítő futásunkon, amelynek útvonala a lakótelepre és az Ipoly mentére vezette az indulókat, akik a főtérre értek vissza. Az ott felállított színpadon volt az eredményhirdetés, a bajnokok ünneplése egész délelőtt tartó rendezvényünkön, amely igazán jól sikerült, s köszönhető ez testnevelőkből álló 24 fős szervezőgárdánknak.”

Ipolysági versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?