ÖTKARIKÁS MOZAIK

Hermann Maier, az osztrákok világklasszis síelője, aki szerdán jelentette be, hogy nem indul a téli olimpián, egy csütörtökön megjelent interjúban azt mondta: a döntést ő maga hozta meg, azt az ésszerűség diadalának tekinti, a téli olimpia idején pedig valahol egy napsütéses helyen nyaral majd és ta

Hermann Maier, az osztrákok világklasszis síelője, aki szerdán jelentette be, hogy nem indul a téli olimpián, egy csütörtökön megjelent interjúban azt mondta: a döntést ő maga hozta meg, azt az ésszerűség diadalának tekinti, a téli olimpia idején pedig valahol egy napsütéses helyen nyaral majd és tavaszig nem kísérletezik többet a havas lejtőkön. A News című hetilapnak adott interjúban részletesen foglalkozott döntése hátterével. Úgy látszott, hogy az augusztus 24-én elszenvedett súlyos motorbalesete után minden rendben van, orvosai úgy vélték; állapota alapján indulhat az olimpián. Karácsony előtt többször síelt, egyszer azonban mindkét lábában súlyos fájdalmat érzett, s ez az érzés újra visszatért, ahányszor csak próbálkozott. Maier most szándékai szerint „elbújik” a nyilvánosság elől és egy kicsit élvezni akarja az életet, Afrikába vagy „valahova délre” akar utazni. Az interjúban elnézést kért mindazoktól, akik nem csak mellette álltak, de azt is remélték, hogy az olimpián újra tarolni fog.

Tizenegy brazil sportoló vesz részt a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i téli ötkarikás játékokon. A dél-amerikai ország olimpikonjai négy sportágban – bob, szánkó, sífutás, alpesisí indulnak.

Nyaksérülés miatt kénytelen kihagyni a téli olimpiát Pierre-Alexandre Rousseau, a szabadstílusú sífutás világbajnoki ezüstérmese. A kanadai sportolónak legalább egy hónapig pihennie kell.

Nem vesz részt a Salt Lake City-i téli olimpia február 8-i megnyitóján Ole Einar Björndalen. Az 1998-as naganói játékokon aranyérmes norvég sílövő terrortámadástól tart, és ezért hagyja ki a ceremóniát. Szerdán Anni Friesinger, világ- és Európa-bajnok német gyorskorcsolyázónő mondta le hasonló okból a nyitó-, illetve záróünnepségen való részvételt. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?