Ötgólos szlovák siker

Nagysurány/Tuzla. A hét végén lejátszották a női kézilabda világbajnoki selejtezők első mérkőzéseit. A magyarok fölényesen nyertek a bosnyákok otthonában, míg Szlovákia ötgólos előnyt szerzett Szerbia-Montenegró ellen.
SZLOVÁKIA–SZERBIA-MONTENEGRÓ 33:28 (15:11).

Nagysurány/Tuzla. A hét végén lejátszották a női kézilabda világbajnoki selejtezők első mérkőzéseit. A magyarok fölényesen nyertek a bosnyákok otthonában, míg Szlovákia ötgólos előnyt szerzett Szerbia-Montenegró ellen.

SZLOVÁKIA–SZERBIA-MONTENEGRÓ 33:28 (15:11). Legeredményesebbek: Mravíková 8, Fečová 6, Dubajová 5/3, Stuparičová 4, ill. Nyezsevics, Petrovics 6/2; 1000 néző. Gyengén kezdtek a hazaiak, a 8. percben 4:2-re vezettek a vendégek, ám ezt követően feltámadtak a szlovákok és 9:4-re fordítottak. Szünet után egyre jobban elhúztak Dubajováék, negyed órával a befejezés előtt 27:17-re vezettek. Azonban a hajrában több hibát is elkövettek, s egyre jobban feljöttek a szerbek. A látottak alapján rászolgált az ötgólos győzelemre a hazai együttes. A visszavágót június 1-jén 17.30 órai kezdettel Nisben játsszák.

BOSZNIA-HERCEGOVINA–MAGYARORSZÁG 22:44 (13:19). A magyarok legjobb dobói Lovász 7, Mehlmann 5, Siti 5; 2500 néző. Az első tíz perc kiegyenlített küzdelmet hozott, majd a vendégek fokozatosan átvették az irányítást, s a 15. percben már négy góllal vezettek (5:9). Mocsai Lajos együttese a folytatásban is egyenletesen jó teljesítményt nyújtott, így megérdemelten fordulhatott hatgólos előnnyel. A folytatásban szinte felborult a pálya, hiszen a magyarok tetszés szerint érték el a gólokat. A meccs végére teljesen elfáradt a hazai csapat, így fölényes magyar siker született. A visszavágót jövő szombaton 18.00 órakor rendezik Nyíregyházán. A párharc győztese részt vehet a decemberi horvátországi világbajnokságon. (SITA, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?