Öt pont a listavezető előnye

Esős, hűvös időben játszották a bajnokság 15. fordulójának mérkőzéseit. Mivel a Slovan hét gólt lőtt a kassaiaknak, s az addig második helyezett Žilina hazai pályán kikapott, öt pontra nőtt a pozsonyiak előnye. Győzött az utolsó két helyezett, így az alsóházban tömörül a mezőny.

Róbert Vittek (jobbról), a Slovan csatára két gólt lőtt a kassaiak elleni találkozón, s 12 találattal vezeti a mesterlövészek listájátTASR-felvételEsőben játszották a Trenčín–Inter találkozót, a nehéz talajú pályán a hazaiak kezdtek jobban, az első fél órában fölényben voltak, a vendégek csak szórványosan támadtak, és a 38. percben az első kapura tartott lövésük a hálóban kötött ki, Paulik volt a gólszerző. Nem sokkal később Kunzo fejesét csak üggyel-bajjal hárította a hazai kapus. Szünet után négy percen belül megfordította a mérkőzést állását a Laugaricio: az 58. percben Kopačka lövése a kapufáról vágódott a mezőnybe, s utána Gáspár szabálytalanul szerelte Fabušt, aki biztosan értékesítette a büntetőt. Alig telt el néhány perc, s Miklas 2:1-re módosította az eredményt, s erre a vendégek már nem tudtak válaszolni, bár nagyon igyekeztek.

Púchovban is esőáztatta pályán játszották a mérkőzést, a vendéglátók nagyon sok helyzetet dolgoztak ki, de sokáig egyet sem tudtak értékesíteni, még a tizenegyest is kihagyták. A Matador elszenvedte első hazai vereségét. Szünetig több góllal is vezethetett volna a Matador, lövéseik azonban rendre elkerülték a kaput. Annak ellenére, hogy az első 45 percben nem született gól, érdekes, izgalmas, küzdelmes volt az összecsapás. A második félidő elején Šoltis lövését a kapufa állította meg, majd öt perccel később már nem hibázott, egy kiütött labdát az üres kapuba továbbított. Többször is egyenlíthetett volna a hazai együttes, de ez csak a 75. percben sikerült, miután Breška lövése kipattant a védőkről, és Škripec a hálóba küldte a labdát. Nyolc perccel a befejezés előtt egy szabadrúgást követően Medveď ugrott a legmagasabbra és fejjel szerzett gólt.

Jó színvonalú és iramú találkozót hozott a Ružomberok–Dubnica összecsapás, annak ellenére is, hogy vizes, sáros pályán zajlott. Mindkét együttes aktívan futballozott, gyakran forogtak veszélyben a kapuk. A 34. percben egy Kurty-Bédi-Žofčák összjáték után az utóbbi helyezett lövéssel szerzett vezetést a rózsahegyieknek. A gól után a vendégek többször is egyenlítési lehetőséget szalasztottak el, kiválóan védett a hazaiak kapusa, Mucha. A 82. percben újabb gólt lőtt a Ružomberok, egy ívelt labdát Ševela elvétett, s Zošák nehéz szögből talált a hálóba. Még utána is akadtak lehetőségei a vendégeknek, de Mucha kapust egyszerűen nem lehetett átjátszani.

A Žilina–Trnava mérkőzésen, akárcsak a többi találkozón is, sok gondot okozott a labdarúgóknak az összjáték, hiszen itt is esett az eső, csúszós volt a pálya. Az első 15 percben a hazaiak támadásai jegyében zajlott a meccs, de nem tudtak eredményesek lenni, utána mezőnyjátékot láthatott a közönség, alig-alig akadt veszélyes helyzet a kapuk előtt. Szünet után Kožuch szerezhetett volna vezetést a nagyszombatiaknak, ívelése azonban centiméterekkel elkerülte a kaput. Utána Mintál és M. Ďurica szalasztotta el a gólszerzési alkalmat, és jött Kriss: egy gyors vendégtámadás során a csatárhoz került a labda, amelyet nagy nyugalommal küldött a bal alsó sarokba. Hiába szorította be kapuja elé a Žilina ellenfelét, óriási helyzeteket hagyott ki, nem és nem tudott a kapuba találni. Ha pedig már a védelem mögé kerültek a hazaiak, Belic kapus rendre hárította a lövéseket.

A bajnokság állása:

1. Slovan 15 10 2 3 29:13 32

2. Trnava 15 7 6 2 22:15 27

3. Žilina 15 8 2 5 26:13 26

4. Púchov 15 6 3 6 20:21 21

5. Petržalka 15 5 5 5 18:19 20

6. Inter 15 6 2 7 22:26 20

7. FC Košice 15 4 6 5 20:26 18

8. Dubnica 15 5 2 8 14:20 17

9. Ružomberok 15 5 1 9 20:27 16

10. Trenčín 15 4 1 10 15:26 13

A 16. forduló műsora, november 9., szombat, 13.30: Inter–Žilina, Dubnica–Púchov, Košice–Ružombeork; november 10., vasárnap, 10.30: Petržalka–Trenčín; 16.30: Trnava– Slovan (élőben közvetíti az STV 2).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?